Πρόβλημα με τα τροχαία ατυχήματα στην Κρήτη

Δημοσίευση: 12/01/2011 10:01
Συντάκτης: digitalcrete.gr
240 προβολές

Μείζον πρόβλημα αποτελούν τα τροχαία ατυχήματα στην Κρήτη, με την οδηγική συμπεριφορά του Κρητικού να καταγράφεται ως ´επιθετική´, ενώ ταυτόχρονα η κατάσταση του οδικού δικτύου αποτελεί ακόμα ένα ´αγκάθι´ ενάντια στην πρόληψή τους.

Μάλιστα, τα τροχαία ατυχήματα, που λαμβάνουν χώρα στο νησί, είναι αρκετά πυκνά εν συγκρίσει τόσο με την υπόλοιπη χώρα όσο και με την ΕΕ, αφού σύμφωνα με στοιχεία, ο μέσος όρος των ατόμων που άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο το 2010 είναι 201 άτομα ανά ένα εκατομμύριο κατοίκων στην Κρήτη, την ίδια στιγμή που σε όλη την Ελλάδα ο μέσος όρος είναι 134 άτομα ανά εκατομμύριο κατοίκων και στην ΕΕ μόλις 69.

Ο θλιβερός χαμός στην άσφαλτο τόσων ανθρώπων  ήταν και η αιτία, που με πρωτοβουλία του Ροταριανού Ομίλου Ρεθύμνου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση σχετικά με την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων στο ´Σπίτι του Πολιτισμού´, προχθές το απόγευμα.

Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο διευθυντής της Ε.Λ.Π.Α. Κρήτης και πρόεδρος του Εθελοντικού Συλλόγου για την Πρόληψη Τροχαίων Ατυχημάτων (Ε.ΣΥ.ΠΡΟ.Τ.Α.), κ. Γιάννης Λιονάκης.

Ο κ. Λιονάκης στην ομιλία του αναφέρθηκε στα τροχαία ατυχήματα που γίνονται στην Κρήτη και στο προφίλ του Κρητικού οδηγού. Οπως σημείωσε ο ίδιος ´δυστυχώς στην Κρήτη το πρόβλημα των τροχαίων δεν έχει τελειωμό´, υπογραμμίζοντας πως το 2010 συνολικά 89 άτομα έχασαν τη ζωή τους στους κρητικούς δρόμους και πως ήδη δύο άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους το 2011.