Στον ανακριτή 3 κατηγορούμενοι, μετά την διάσωση των 37 λαθρομεταναστών στη Ντία

Δημοσίευση: 07/01/2013 09:01
Συντάκτης: archived
174 προβολές

Στον ανακριτή οδηγούνται τη Δευτέρα (7-1) ένας 55χρονος Ηρακλειώτης και δύο αλλοδαποί ηλικίας 27 και 64 ετών, οι οποίοι φέρεται να είναι οι βασικοί κατηγορούμενοι στην υπόθεση με τη μεταφορά των λαθρομεταναστών που εντοπίστηκαν το Σάββατο σε πλοιάριο από ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας κοντά στο νησάκι Ντία της Κρήτης.

Οι τρεις άνδρες συνελήφθησαν από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, οδηγήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στον Εισαγγελέα Ηρακλείου με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, και αναμένεται να οδηγηθούν τη Δευτέρα στον ανακριτή για να απολογηθούν.

Το πλοιάριο “MOYN ΡΕΗΚΕΡ”, που είχε αναχωρήσει σύμφωνα με πληροφορίες από τα Μάλια Ηρακλείου με πιθανό προορισμό την Ιταλία, με επιβαίνοντες 37 παράνομους μετανάστες, εντοπίστηκε το Σάββατο το μεσημέρι και στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στο λιμάνι του Ηρακλείου, όπου αποβιβάσθηκαν σώοι και καλά στην υγεία τους όσοι επέβαιναν σε αυτό.