Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις και στους Δήμους της Κρήτης

Δημοσίευση: 21/11/2012 01:11
Συντάκτης: archived
169 προβολές

Συνεχίζουν με δυναμικό τρόπο τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στους Δήμους, προκηρρύσσοντας και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Κρήτη, ακολουθώντας το πνεύμα που επικρατεί πανελλαδικά.

Συνεχίζουν με δυναμικό τρόπο τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στους Δήμους, προκηρρύσσοντας και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Κρήτη, ακολουθώντας το πνεύμα που επικρατεί πανελλαδικά.

Ταυτόχρονα οι διαμαρτυρόμενοι αποφάσισαν στάση εργασίας για την Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου, από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 3.00 το μεσημέρι και από τις 3.00 μ.μ μέχρι τις 7.00 μμ, ανάλογα τη βάρδια του καθένα.  Την Παρασκευή θα συγκλιθεί το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ με μοναδικό θέμα συζήτησης την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Αποδεικνύεται λοιπόν ότι δε σταματούν τις κινητοποιήσεις τους τα μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ και συνεχίζουν με έναν τρόπο εντεινόμενο να εκφράζουν την πλήρη αντίθεση τους στη διαθεσιμότητα με τις καταλήψεις σε δημαρχεία, υπηρεσίες των δήμων και δημοτικά κτίρια. Μάλιστα όπως ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση οι καταλήψεις θα συνεχιστούν μέχρι και την Παρασκευή.

Κόντρα Λαϊκής Συσπείρωσης με Κουράκη

Εντωμεταξύ σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε η Λαϊκή Συσπέιρωση προς τον κ. Κουράκη, το οποίο κατηγορεί για αθέτηση των δεσμέυσεων σχετικά με το θέμα των εργαζομένων του Δήμου Ηρακλείου.

"Ο Δήμαρχος Ηρακλείου αθέτησε τη δέσμευση που είχε δώσει στις δημοτικές παρατάξεις και στους εργαζόμενους του Δήμου ότι θα συνεδρίαζε το ΔΣ για να πάρει πολιτικές αποφάσεις στο πνεύμα των αποφάσεων του ΔΣ της ΠΕΔ Κρήτης, για:

    να εκφράσει τη διαμαρτυρία του και την πλήρη διαφωνία του με την διαθεσιμότητα των εργαζομένων που οδηγεί τους Δήμους σε αδυναμία εκπλήρωσης του ρόλου τους, ουσιαστικά στη διάλυση υπηρεσιών η στην ιδιωτικοποίηση άλλων.
    να μην υπογράψει ο Δήμαρχος καμία διαπιστωτική πράξη για τη διαθεσιμότητα εργαζόμενων.
    να μην προχωρήσουν σε καμία κατάργηση οργανικής θέσης.
    να καταγγείλει το παρατηρητήριο  Οικονομικής Αυτοτέλειας και να ζητήσει την κατάργησή του.

Πολύ δε περισσότερο που η κυβέρνηση επιχειρεί με πράξη νομοθετικού περιεχομένου να επισπεύσει την εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων.

Εν τω μεταξύ οι ημερομηνίες τρέχουν. Η καταληκτική ημερομηνία αποστολής των ονομάτων εργαζομένων που μπαίνουν σε διαθεσιμότητα στο υπουργείο έληξε την Δευτέρα 19/11/2012. Κανονικά, η συνεδρίαση του ΔΣ έπρεπε να γίνει μέχρι τη Δευτέρα.

Επίσης, μέσα σε διάστημα 10 ημερών από τη δημοσίευση του Νόμου, δηλαδή μέχρι την Δευτέρα 26/11/2012 οι Δήμαρχοι πρέπει να υπογράψουν τις πράξεις διαθεσιμότητας.

Πότε έχει σκοπό να συγκαλέσει το ΔΣ ; Όταν πλέον θα είναι αργά ; Τι σκοπιμότητα εξυπηρετεί αυτή η αναιτιολόγητη κωλυσιεργία ; Γιατί αφήνει ακάλυπτους πολιτικά τους ίδιους τους υπηρεσιακούς παράγοντες, οι οποίοι απειλούνται με πειθαρχικές διώξεις από το υπουργείο;

Ας σταματήσουν τα παιχνίδια εδώ και τώρα!

Οι υποσχέσεις που δίνονται στους εργαζόμενους ότι θα μεταταγούν σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες και ότι έτσι θα τη γλιτώσουν είναι χωρίς αντίκρυσμα, αφού μετά την έκδοση του Νόμου απαγορεύεται οποιαδήποτε μετάταξη. Το κυριότερο όμως είναι, ότι τους καθησυχάζει σε μια φάση που πρέπει να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση.

Η άποψη που λέει, ότι έχουμε απόφαση της ΠΕΔ και έχει μεγαλύτερη ισχύ από τις αποφάσεις των ΔΣ στην ουσία παρακάμπτει το πολιτικό ζήτημα και το ρόλο των ΔΣ, αφήνει ακάλυπτους πολιτικά τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Καμία απόφαση των ΠΕΔ δεν είναι δεσμευτική για τα Δημοτικά Συμβούλια. Άρα οι αποφάσεις των ΔΣ, και τυπικά και ουσιαστικά, έχουν το δικό τους πολιτικό νόημα.

Επίσης, δεν αφορούν ούτε και ενδιαφέρουν τους εργαζόμενους οι αντιθέσεις που υπάρχουν σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε επίπεδο ΚΕΔΕ και τις συμμαχίες που επιδιώκουν με στελέχη της ΝΔ ή της ΔΗΜΑΡ, για το ποιοι θα επικρατήσουν προκειμένου να εξασφαλίσουν το πολιτικό τους μέλλον. Πόσο δε μάλλον, όταν όλες αυτές οι τάσεις και οι ομάδες δεν διαφωνούν στην ουσία : στις στρατηγικές επιλογές της  ΕΕ, στα Μνημόνια και στον Καλλικράτη.

Εδώ και τώρα, να πάρει θέσει η δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος: Γιατί δεν έχει συνεδριάσει ακόμη το ΔΣ και  πότε έχει σκοπό να το συγκαλέσει ;

Η Λαϊκή Συσπείρωση, καλεί τους εργαζόμενους σε εγρήγορση και επαγρύπνηση. Να πορευτούν με το ΠΑΜΕ σε κατεύθυνση ρήξης και ανατροπής με την τρικομματική κυβέρνηση, τη στρατηγική της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου, την τοπική εξουσία δημάρχων και δημοτικών αρχών. Να περιφρουρήσουν τον αγώνα τους και να παρακάμψουν τον τοπικό κυβερνητικό συνδικαλισμό που ακυρώνει οποιαδήποτε αμφισβήτηση της τοπικής εξουσίας και αφήνει τις τύχες σας στα χέρια δημοτικών αρχών πουν υπηρέτησαν διαχρονικά πολιτικές που ανατρέπουν εργασιακά δικαιώματα και δεν τολμούν να ψελλίσουν καν το πλέον δίκαιο και ώριμο αίτημα για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού εδώ και τώρα που να καλύπτουν το σύνολο των αναγκών του δήμου, καμία απόλυση, μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα", αναφέρει ολόκληρη η ανακοίνωση.