Με πρωτοβουλία του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης έγινε προχθές, στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, συγκέντρωση από μετανάστες που έχουν πάρει απόρριψη του αιτήματός τους για νομιμοποίηση το 2005 (αφορά περίπου 300 στα Χανιά, περίπου 700 στην Κρήτη, περίπου 7.000 στην Ελλάδα).
Στη συγκέντρωση, μεταξύ άλλων, αποφασίστηκαν:
• Εβδομαδιαία και συνεχώς διευρυνόμενη συνέλευση μεταναστών με το ίδιο πρόβλημα.
• Καμπάνια ενημέρωσης, για να αναδειχτεί με κάθε τρόπο το πρόβλημα όσων έπεσαν θύματα της κρατικής φάρσας του 2005.
• Ορισμός 6μελούς συντονιστικής ομάδας μεταναστών που μεταξύ των συνελεύσεων θα προτείνει σχεδιασμούς και δράσεις, θα οργανώνει επαφές με δημάρχους, νομικές ομάδες, Υπουργεία, μεταναστευτικούς Συλλόγους κ.λπ.
• Προτροπή του μεταναστευτικού κόσμου σε όλη την Ελλάδα για συγκρότηση παρόμοιων ομάδων, για ταυτόχρονη πίεση προς την κυβέρνηση.
• Διερεύνηση ακόμα και προσφυγής σε διεθνή δικαστήρια και οργανισμούς´.
Καταλήγοντας το Φόρουμ αναφέρει:
´Οι μετανάστες, με τους αγώνες τους, θα βάλουν ένα τέλος στην κοροϊδία και την εισπρακτική διαστροφή της μεταναστευτικής πολιτικής στην Ελλάδα. Μαζί με τους Ελληνες εργαζομένους θα επιβάλλουν ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής και εργασίας, χωρίς προϋποθέσεις, για όλους´.