Συνελήθφησαν λήστες ηλικιωμένων

Δημοσίευση: 29/08/2011 01:08
Συντάκτης: digitalcrete.gr
118 προβολές

Στα χέρια των Αστυνομικών Αρχών βρίσκονται από προχθές το βράδυ οι δράστες της ληστείας, που είχε σημειωθεί στις 26 Αυγούστου, σε βάρος 85χρονης γυναίκας στις Μοίρες Ηρακλείου.

Πρόκειται για 4 Ρομά, ηλικίας 19, 23, 33 και 35 χρόνων, οι οποίοι -όπως έχει προκύψει έως τώρα από τη διαδικασία της προανάκρισης- εμπλέκονται σε τουλάχιστον άλλες δύο υποθέσεις κλοπών με θύματα ηλικιωμένους στα Χανιά.

Ο εντοπισμός τους από αστυνομικούς έγινε προχθές το βράδυ στη Σούδα, την ώρα που οι τέσσερις άνδρες ετοιμάζονταν να επιβιβαστούν στο πλοίο για να ταξιδέψουν για Πειραιά.

Οπως ανέφερε χθες, σε συνέντευξη Τύπου, ο διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, Αρτέμης Κουτσαυτάκης, όλα ξεκίνησαν, όταν μια 86χρονη Χανιώτισσα κατήγγειλε ότι προχθές το απόγευμα στο σπίτι της, στο Πλατάνι, ένας άγνωστος άνδρας την επισκέφθηκε και με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφού της δήλωσε ψευδώς ότι είναι υπάλληλος της Πρόνοιας, έδωσε τη δυνατότητα σε άλλα τρία άτομα να εισέλθουν από ανασφάλιστο παράθυρο εντός της οικίας και αφού αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ, τράπηκαν σε φυγή.

Αμέσως οι αστυνομικοί άρχισαν την αναζήτηση των δραστών βασιζόμενοι στην περιγραφή που έδωσε η ηλικιωμένη. Το ίδιο βράδυ, στο λιμάνι της Σούδας, η Αστυνομία εντόπισε 4 άτομα που ετοιμάζονταν να αναχωρήσουν για Πειραιά και κρίθηκαν ύποπτοι. Αφού προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων αναγνωρίσθηκαν από την παθούσα ως δράστες της κλοπής σε βάρος της και συνελήφθησαν.

«Από την αστυνομική έρευνα -επεσήμανε ο κ. Κουτσαυτάκης- προέκυψε ότι οι συλληφθέντες έχοντας συστήσει δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα με σκοπό τη διάπραξη ληστειών και κλοπών, μεσημβρινές ώρες της 26ης Αυγούστου 2011, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μορωνίου Δήμου Φαιστού Ηρακλείου, εισήλθαν δύο εξ αυτών από ανασφάλιστη είσοδο στην κατοικία 85χρονης ημεδαπής. Προφασιζόμενοι τους εμπόρους ενδυμάτων, χρησιμοποιώντας κομμάτι υφάσματος, έδεσαν με τη βία τα χέρια της σε καρέκλα και ταυτόχρονα απειλώντας τη φραστικά ότι θα τη βιάσουν, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 340 ευρώ και έναν χρυσό σταυρό που φορούσε στον λαιμό της και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Επίσης, την ίδια χρονική περίοδο μετέβησαν στην ευρύτερη περιοχή των Σφακίων, όπου και επιχείρησαν με τον ίδιο τρόπο να δραστηριοποιηθούν εγκληματικά σε βάρος ηλικιωμένων, έγιναν, όμως, αντιληπτοί από μία κάτοικο και διέφυγαν».

Επίσης, πρόσθεσε ότι στην κατοχή των συλληφθέντων «βρέθηκε και κατασχέθηκε το ποσό των 1.345 ευρώ, μέρος του οποίου (370 ευρώ), προήλθε από τις ανωτέρω παράνομες πράξεις, ενώ ερευνάται, αν η κατοχή του υπόλοιπου χρηματικού ποσού προέρχεται από άλλες εγκληματικές δραστηριότητες».

Ο κ. Κουτσαυτάκης υπογράμμισε ακόμα ότι οι συλληφθέντες ομολόγησαν τις πράξεις τους και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, διάπραξης ληστειών και κλοπών. Να σημειώσουμε τέλος ότι από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων η προανάκριση συνεχίζεται και ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.