Σύσκεψη για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές συγκάλεσε η Σχοιναράκη

Δημοσίευση: 02/11/2010 10:11
Συντάκτης: digitalcrete.gr
283 προβολές

Σύσκεψη συγκάλεσε στο Νομαρχιακό Μέγαρο η Νομάρχης Ηρακλείου, κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη – Ηλιάκη, με αφορμή τις επικείμενες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές της 7ης και της 14ης Νοεμβρίου.

Στη σύσκεψη είχαν κληθεί επικεφαλείς και εκπρόσωποι των συνδυασμών που συμμετέχουν στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές προκειμένου να ενημερωθούν σε θέματα που αφορούν στην προετοιμασία, αλλά και την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι επικεφαλείς και οι εκπρόσωποι παρέλαβαν ειδικό ενημερωτικό φάκελο που περιλάμβανε την εκλογική νομοθεσία για τις επικείμενες εκλογές, τα εκλογικά τμήματα, και πληροφορίες σχετικά με τη συγκέντρωση και έκδοση των αποτελεσμάτων. Παράλληλα στη συνάντηση έγινε και παρουσίαση του προγράμματος συγκέντρωσης και έκδοσης των αποτελεσμάτων που θα λειτουργήσει την ημέρα των εκλογών από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου μέσω διαδικτύου.

Οι πολίτες και κάθε ενδιαφερόμενος μπορούν να ενημερώνονται σχετικά με τα εκλογικά τμήματα από την κεντρική ιστοσελίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου www.nah.gr στο εικονίδιο «Μάθε που ψηφίζεις» και στο εικονίδιο «Εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης 2010». Την ημέρα των εκλογών τα αποτελέσματα θα διατίθενται στην ιστοσελίδα www.na-hrakleioy.gr .

Σε δηλώσεις της η κ. Σχοιναράκη ανέφερε: «Συναντηθήκαμε σήμερα με τους εκπροσώπους των συνδυασμών που συμμετέχουν στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Είναι πολύ σημαντικό για μας να υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία μαζί τους, να τους ενημερώσουμε για την εκλογική διαδικασία, το στάδιο στο οποίο βρισκόμαστε μέχρι τώρα και τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθούμε το επόμενο διάστημα, με κορύφωση την ημέρα των εκλογών.

Θέλαμε να έχουν την ίδια ενημέρωση που έχουν και οι υπεύθυνοι υπάλληλοι των Δήμων για την εκλογική διαδικασία, ούτως ώστε όλοι μαζί να συνεργαστούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Είναι κάτι που ήθελαν και οι ίδιοι εξάλλου, γιατί όταν είμαστε όλοι ενημερωμένοι, είναι κατανοητό ότι υπάρχουν τα λιγότερα δυνατά προβλήματα.

Η διαδικασία ως τώρα θα έλεγα ότι κυλάει ομαλά, σε επίπεδο περιφέρειας έχουν φέρει όλες οι παρατάξεις τα ψηφοδέλτια τους, οι σάκοι θα μοιραστούν την Παρασκευή στους Δήμους, οι οποίοι θα πάρουν όλο το υλικό, από ψηφοδέλτια μέχρι φακέλους, σφραγίδες, στυλό και μολύβια, για να μπορούν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής μέσα σε πλαίσια σωστής λειτουργίας να μην αντιμετωπίσουν το παραμικρό πρόβλημα.

Για τις Περιφερειακές εκλογές δεν υπάρχει διαφορά στη διαδικασία σε σχέση με τις προηγούμενες Νομαρχιακές εκλογές, αφού οι υποψήφιοι είναι σε επίπεδο Νομού. Στο θέμα των Δημοτικών εκλογών υπάρχει μια διαφορά σε σχέση με τα ψηφοδέλτια όπου πλέον δεν υπάρχει ενιαίο ψηφοδέλτιο για τους δημοτικούς συμβούλους αλλά υπάρχει το κεντρικό ψηφοδέλτιο και το περιφερειακό των νέων δήμων που συνενώνονται και ταυτόχρονα τα τοπικά ή τα διαμερισματικά συμβούλια. Εκεί εντοπίζεται η διαφορά, αφού ένας ψηφοφόρος θα μπορεί να ψηφίζει ένα διαφορετικό αριθμό υποψηφίων συμβούλων από το κεντρικό ψηφοδέλτιο ή το διαμέρισμα όπου ανήκει και ένα διαφορετικό αριθμό συμβούλων από τους υπόλοιπους Δήμους που έχουν συνενωθεί με το νέο Δήμο που έχει συσταθεί».