Τα αιτήματα των εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ και το Βενιζέλειο νοσοκομείο μετέφερε με αναφορά του προς τους Υπουργούς Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο και Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνη, ο βουλευτής Ηρακλείου Φραγκίσκος Παρασύρης.
Ιδιαίτερα ο κ. Παρασύρης, υπογραμμίζει τις συσσωρευμένες οφειλές των νοσοκομείων προς τους εργαζόμενους.
Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία ζητούν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους που αφορούν σε υπερωρίες, νυχτερινά και αργίες από το 2011, ενώ ζητούν αύξηση των κονδυλίων που έχουν ήδη περικοπεί κατά 40%. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι υπογραμμίζουν ότι με βάση αυτή την περικοπή τα νοσοκομεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν.
Στα αιτήματα των εργαζομένων συγκαταλέγεται και η αναίρεση του εισπρακτικού τέλους των 5 ευρώ από κάθε ασθενή.
Ο κ Παρασύρης καλεί τους αρμόδιους Υπουργούς να εξετάσουν σε βάθος τα αιτήματα των εργαζομένων και να δρομολογήσουν διορθωτικές κινήσεις κοινωνικής δικαιοσύνης όπου είναι δυνατόν.