Βαρύτατες κατηγορίες στους συλληφθέντες για το φονικό στο Ηράκλειο

Δημοσίευση: 07/09/2011 10:09
Συντάκτης: digitalcrete.gr
106 προβολές

Στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου οδηγήθηκαν την Τρίτη οι 14 συλληφθέντες οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή στην φονική συμπλοκή μεταξύ οπαδών τα ξημερώματα της Δευτέρας στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας 24χρονος από το Ηράκλειο ο οποίος φέρεται ως ο ένας εκ των δραστών του φόνου του 21χρονου Γιάννη Ρουσσάκη. Ο 24χρονος παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές του Ρεθύμνου την Τρίτη και οδηγήθηκε μαζί με τους υπόλοιπους συλληφθέντες στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ και στους 14 συλληφθέντες ασκήθηκαν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για διατάραξη κοινής ειρήνης από άτομα με καλυμμένα πρόσωπα, για απρόκλητη φθορά από άτομα με καλυμμένα πρόσωπα καθώς και για το πλημμέλημα της συμπλοκής που οδήγησε σε θάνατο.

Την Πέμπτη το πρωί, οι συλληφθέντες αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή.