Αποσύρεται με τραυματισμό η Ενάν

Δημοσίευση: 27/01/2011 10:01
Συντάκτης: digitalcrete.gr
414 προβολές

Για δεύτερη φορά στην καριέρα της η Ζαστίν Ενάν ανακοίνωσε την Τετάρτη (26/01) ότι αποχωρεί από την ενεργό δράση. Η 28χρονη Βελγίδα γνωστοποίησε την απόφαση της με δήλωση στην προσωπική της ιστοσελίδα, τονίζοντας ότι αιτία είναι ένας τραυματισμός στον δεξί αγκώνα που την ταλαιπωρεί εδώ και αρκετό καιρό.

Και αυτό πέντε μέρες μετά τον αποκλεισμό της στον τρίτο γύρο του αυστραλιανού Όπεν από την Σβετλάνα Κουζνέτσοβα (2-0 σετ).

“Δοκίμασα το χέρι μου τις προηγούμενες μέρες και κατάλαβα ότι επιβάρυνα την κατάσταση με τη συμμετοχή μου στην Αυστραλία. Κάθε μέρα ο πόνος γινόταν όλο και πιο έντονος. Οι γιατροί μου είναι αδιάλλακτοι. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι πρέπει να αποδεχτώ ότι ήρθε το τέλος της καριέρας μου. Ακόμα και αν είναι σκληρό, πολύ σκληρό ιδίως από τη στιγμή που επέστρεψα με όρεξη και πανέτοιμη να τα δώσω όλα στα κορτ”.

Το 2008 και ενώ βρισκόταν στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, η Ενάν είχε ξαφνιάσει όλο τον κόσμο όταν είχε ανακοινώσει ότι αποσύρεται. Είκοσι μήνες όμως αργότερα έκανε την επανεμφάνιση της, φτάνοντας πέρσι στον τελικό του αυστραλιανού Όπεν. Η αντίστροφη μέτρηση για την τωρινή κατάληξη άρχισε στο Wimbledon του 2010, όταν χτύπησε στον αγκώνα, τραυματισμό που όπως αποδείχτηκε, δεν μπόρεσε να ξεπεράσει.

Αφήνει τα κορτ έχοντας κατακτήσει επτά τίτλους Grand Slam (Roland Garros 2003, 2005, 2006, 2007, US Open 2003, 2007, αυστραλιανό Όπεν 2004).