Χρυσό μετάλλιο και πανελλήνιο ρεκόρ ο Μπανιώτης στο άλμα εις ύψος
Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε στη Μερσίνη ο Κώστας Μπανιώτης, αφού πρωταγωνίστησε στον τελικό του ύψους. Ο Έλληνας πρωταθλητής, με καλύτερο άλμα στο 2.34, όχι μόνο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, αλλά "έσπασε" και δύο φορές το ρεκόρ αγώνων.
Παράλληλα, έφτασε πολύ κοντά στο να καταρρίψει το πανελλήνιο ρεκόρ του Λάμπρου Παπακώστα με 2.36, που κρατά από το 1992, καθώς επιχείρησε να περάσει το 2.37, αλλά είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες.
Εν τω μεταξύ, με το 2.34, ο Μπανιώτης σημείωσε την καλύτερη φετινή επίδοση στην Ευρώπη και την 4η καλύτερη στον κόσμο, ενώ έπιασε και το όριο συμμετοχής για το παγκόσμιο πρωτάθλημα, που διεξάγεται τον Αύγουστο στη Μόσχα. Ο έτερος Έλληνας του τελικού, Αντώνης Μάστορας, είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στο 2.24 και με καλύτερο άλμα στο 2.21 πήρε την 5η θέση.
Στη δισκοβολία, ο Γιώργος Τρέμος έμεινε χαμηλά, αφού με καλύτερη βολή στα 55.93 μέτρα, κατέλαβε την 8η θέση.
Μείνε ενημερωμένος
Εβδομαδιαία ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέα και πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.
