Ο κορυφαίος αγώνας του 2011: Τζόκοβιτς - Φέντερερ στο US Open

Δημοσίευση: 16/12/2011 09:12
Συντάκτης: digitalcrete.gr
258 προβολές

Στο πλαίσιο των αφιερωμάτων της για τη χρονιά που φεύγει η ΑΤΡ ανέδειξε τον ημιτελικό του Αμερικανικού Όπεν μεταξύ του Νόβακ Τζόκοβιτς και του Ρότζερ Φέντερερ ως τον κορυφαίο αγώνα του 2011.

Νόβακ Τζόκοβιτς και Ρότζερ Φέντερερ τέθηκαν ουκ ολίγες φορές αντιμέτωποι μέσα στο 2011 αλλά ο μεταξύ τους ημιτελικός του Αμερικανικού Όπεν έγραψε ιστορία.

Ο Ελβετός έδειξε πανέτοιμος να φτάσει στη νίκη κατακτώντας τα δύο πρώτα σετ με 7/6 και 6/4. Ο Σέρβος ανέτρεψε τα δεδομένα του ματς ισοφαρίζοντας σε 2-2 (6/3, 6/2). Όμως, στο ένατο γκέιμ του πέμπτου σετ ο Φέντερερ βρέθηκε με διπλό match-point στην κατοχή του.

Ο Τζόκοβιτς δεν πτοήθηκε. Ξεπέρασε το συγκεκριμένο εμπόδιο και κατακτώντας 4 διαδοχικά γκέιμ έφτασε στη νίκη έπειτα από αγώνα διάρκειας τριών ωρών και 51ός λεπτών.