ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
Σήμερα Αύριο Μεθαύριο

Αισχρές και άθλιες οι δηλώσεις για Γλέζο

24/10/2012 145 archived
Ως αισχρές, άθλιες κι αντίστοιχες του νεοναζιστικού κόμματος χαρακτηρίζει με επίσημη ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ τις προκλητικές δηλώσεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά κατά του Μανώλη Γλέζου.

Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα εκτιμά ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής «δεν μπορούν να συγχωρήσουν ότι ο Μανώλης Γλέζος και ο Λάκης Σάντας υπέστειλαν τη ναζιστική σημαία από τον βράχο της Ακρόπολης», κάτι που σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ φανερώνει το μένος των σύγχρονων υμνητών του Χίτλερ για τη δημοκρατική παράδοση του ελληνικού λαού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

Οι δηλώσεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά για το ζωντανό σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης Μανώλη Γλέζο, λίγες μέρες μάλιστα πριν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου δεν είναι απλώς αισχρές και άθλιες, αντίστοιχες δηλαδή του νεοναζιστικού κόμματος.

Φαίνεται ότι ακόμα δεν μπορούν να «συγχωρήσουν» ότι ο Μανώλης Γλέζος και ο Λάκης Σάντας υπέστειλαν τη ναζιστική σημαία από τον βράχο της Ακρόπολης, φανερώνοντας το μένος και την οργή των σύγχρονων υμνητών του Χίτλερ προς την ίδια την ιστορία και τη δημοκρατική παράδοση του ελληνικού λαού, του οποίου η συμβολή για την αντιφασιστική νίκη και την απελευθέρωση της Ευρώπης από το ναζισμό υπήρξε ανεκτίμητη.

Αυτοί που δεν έχουν καμία σχέση με την πατρίδα, οι εχθροί της δημοκρατίας και της ειρήνης, δεν έχουν το δικαίωμα ούτε να πιάνουν στο στόμα τους τον Μανώλη Γλέζο.

Μείνε ενημερωμένος

Εβδομαδιαία ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέα και πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.