Αιχμή Βενιζέλου για την πρωθυπουργική συμφωνία των 50 δισ.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τονίζει ότι τα εμπόδια μπορούν να ξεπεραστούν και µε έµµεσους τρόπους όπως για παράδειγµα µέσα από τις µετοχές µιας εταιρείας διαχείρισης ενός «καθαρού» τµήµατος της δηµόσιας περιουσίας.
“Η χώρα µας πήρε µία µεγάλη ανάσα στο δηµοσιονοµικό επίπεδο. Μια ανάσα που µας επιτρέπει ναστρέψουµε ακόµα πιοέντονα το ενδιαφέρον µας στο επίπεδο της πραγµατικής οικονοµίας, εκεί που οι επιχειρήσεις, οι εργαζόµενοι, τα νοικοκυριά βιώνουν το πρόβληµα της καθηµερινότητας. Πρόκειται για µια «ανάσα» που µας επιτρέπει και µας επιβάλλει να κάνουµε εθνική προτεραιότητα τις διαρθρωτικές αλλαγές και παράλληλα να εφαρµόσουµε το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης για τα πέραν του Μνηµονίου.”αναφέρει χαρακτηριστικά.
Σε ότι αφορά τον όρο που τέθηκε, δηλαδή την ισχυρή δέσµευση της Ελλάδας να ολοκληρώσει πλήρως και ταχέως το πρόγραµµα ιδιωτικοποιήσεων και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του ?ηµοσίου ύψους πενήντα δισ. ευρώ που έχει αναγγείλει η κυβέρνηση», ο κ. Βενιζέλος απάντα πως αυτό που χρειάζεται είναι αποφασιστικότητα και ευρηµατικότητα. Ενα από τα εργαλεία είναι και η αξιοποίηση του χαρτοφυλακίου και της ακίνητης περιουσίας του ?ηµοσίου.
Σε ερώτηση που του τέθηκε σχετικά με το εάν η χώρα έχει ξεφύγει από τον κίνδυνο χρεοκοπίας απαντά καταφατικά.
Ερωτoύμενος για την κόντρα του με τον κ. Ραγκούση απαντά: “Εγώ δεν ήρθα σε αντιπαράθεση µε κανέναν. Βρισκόµενος στη Βουλή, απάντησα, ως όφειλα, σε παρέµβαση του κ. Καρατζαφέρη που ζήτησε από την κυβέρνηση να προσέξει για να µην υπάρξει θάνατος απεργού πείνας. Είπα τα αυτονόητα. Οι δηµόσιες παρεµβάσεις µου είναι πολύ περιορισµένες και προσεκτικές, µε στόχο τη στήριξη της πολιτικής της κυβέρνησης σε κρίσιµες στιγµές και την προάσπιση της ανάγκης για εθνική και κοινωνική συνοχή”.
Μείνε ενημερωμένος
Εβδομαδιαία ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέα και πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.
