ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
Σήμερα Αύριο Μεθαύριο

Αναίρεση Α. Πάγου σε απόφαση για Καλούση

20/04/2011 357 digitalcrete.gr
Σε δύο χρόνια φυλάκιση είχε καταδικαστεί από το Πενταμελές Εφετείο ο πρώην πρόεδρος Πρωτοδικών Ευάγγελος Καλούσης για ανακριβή δήλωση "πόθεν έσχες" ωστόσο την Τρίτη (20/04) ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την απόφαση.

Με την υπ' αριθμ. 438/2011 απόφασή του ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι η καταδικαστική απόφαση είναι ασαφής, ελλιπής, τυπική και δεν έχει την ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία όπως απαιτεί το Σύνταγμα.

Παράλληλα, οι αεροπαγίτες αποφάνθηκαν ότι η καταδικαστική απόφαση δεν συμπεριλαμβάνει τα πραγματικά περιστατικά που θεμελιώνουν ότι ο Ευάγγελος Καλούσης είχε όντως πρόθεση.

Πρέπει όμως να σημειωθεί εδώ πως ο Ε. Καλούσης έχει εξαγοράσει την ποινή του, οπότε μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου πρέπει να του επιστραφεί το ποσό που κατέβαλε για τη μετατροπή της ποινής σε χρηματική.

Υπενθυμίζεται ότι ο Καλούσης το Δεκέμβριο του 2010 καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών σε κάθειρξη 12 ετών για τη συμμετοχή του στο παραδικαστικό κύκλωμα.

Μείνε ενημερωμένος

Εβδομαδιαία ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέα και πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.