ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
Σήμερα Αύριο Μεθαύριο

Ανθρωπιστική βοήθεια στέλνει η Ελλάδα στη Βεγγάζη

06/05/2011 118 digitalcrete.gr
Με το πέρας της διάσκεψης της Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη στη Ρώμη, την Πέμπτη (05/05), ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Δημήτρης Δρούτσας ανακοίνωσε ότι η χώρα μας θα στείλει άμεσα ανθρωπιστική βοήθεια, φαρμακευτικό υλικό, καθώς και μια κινητή ιατρική μονάδα που θα εγκατασταθεί στη Βεγγάζη.

Η μονάδα αυτή θα συνοδεύεται και από μια ομάδα Ελλήνων διπλωματών, οι οποίοι θα αναλάβουν και έργο συντονιστικό με τους αντικαθεστωτικούς στη Βεγγάζη.

Στη διάσκεψη συμμετείχαν 22 υπουργοί Εξωτερικών και επτά διεθνείς οργανισμοί.

Ο υπουργός Εξωτερικών, τόνισε περαιτέρω ότι “η Ελλάδα έχει συμβάλει με τις σκέψεις, τις προτάσεις και τις πρωτοβουλίες της και στη συγκεκριμένη κατεύθυνση ενός οδικού χάρτη. Ήρθε η ώρα, η διεθνής κοινότητα, συντονισμένα και με υπεύθυνο τρόπο, να εργασθεί προς αυτή τη κατεύθυνση.”

Ο κ. Δρούτσας κατέληξε πως "επιβεβαιώθηκε ότι η διεθνής κοινότητα μιλά με μια μόνο φωνή στο θέμα της Λιβύης, αλλά δεν βλέπουμε ένα τέλος της βίας και επιβεβαιωνόμαστε στην άποψη που η χώρα μας εξέφρασε από την πρώτη στιγμή ότι δεν πρόκειται να λήξει η κρίση, μόνο με στρατιωτικά μέτρα."

Μείνε ενημερωμένος

Εβδομαδιαία ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέα και πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.