Ανθρωποκηνηγυτό για τους παραβάτες καπνιστές

Δημοσίευση: 28/01/2011 06:01
Συντάκτης: digitalcrete.gr
362 προβολές

Ανθρωποκηνηγυτό για τους παραβάτες καπνιστές εξαπολύει το υπουργείο εσωτερικών...

«Το ένστολο προσωπικό κάθε δημοτικής αστυνομίας καλείται να εντείνει τους ελέγχους, που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία, για την αποτελεσματική εφαρμογή των διατάξεων που αφορούν την απαγόρευση του καπνίσματος», τονίζει σε σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε την Παρασκευή (28/01), ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος.

Προσθέτει δε ότι η εφαρμογή των διατάξεων που αφορούν την απαγόρευση του καπνίσματος αποτελεί ζήτημα μείζονος σημασίας, δεδομένου ότι αποτελεί θέμα δημοσίου συμφέροντος η προστασία της δημόσιας υγείας.

Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι αρμόδιες αρχές για τον έλεγχο εφαρμογής της απαγόρευσης του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, τη βεβαίωση των παραβάσεων και την επιβολή κυρώσεων είναι οι Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, η δημοτική αστυνομία, καθώς και οι λιμενικές αρχές στην περιοχή ευθύνης τους.