Με φόντο τις πρόσφατες τρομοκρατικές απόπειρες αεροπορικής αποστολής ύποπτων δεμάτων, τα σχέδια για χρήση κινητών τηλεφώνων και ασύρματου internet κατά τη διάρκεια πτήσεων δυσχεραίνονται ακόμα περισσότερο.
Οι ειδικοί εφιστούν τη προσοχή, καθώς, όπως επισημαίνουν, με τη χρήση ενός κινητού τηλεφώνου ή μιας κάρτας SIM οι βομβιστές έχουν τη δυνατότητα να ενεργοποιήσουν τον εκρηκτικό μηχανισμό με μια μόνο κλήση.
Έως ότου εξασφαλιστεί η πτητική ασφάλεια, η χρήση του κινητού τηλεφώνου θα παραμείνει στα σχέδια, καθώς ενδέχεται να εγκυμονεί κινδύνους. Θα πραγματοποιηθούν μάλιστα σχετικοί έλεγχοι από το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, αλλά και το βρετανικό υπουργείο Μεταφορών.