ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
Σήμερα Αύριο Μεθαύριο

Απαρνήθηκε τον μισθό του ο Λουκάς Παπαδήμος

01/03/2012 71 digitalcrete.gr
Διαβάστε για ποιους λόγους ο πρωθυπουργός δεν έχει λάβει ποτέ πρωθυπουργική χορηγία από τον Νοέμβριο που ανέλαβε τα καθήκοντά του. Πώς αποκαλύφτηκε η είδηση.

Μετά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος απαρνήθηκε την αμοιβή του.

Η είδηση που δεν γνώριζε κανείς ήρθε στη δημοσιότητα μετά από ερώτηση Γερμανού δημοσιογράφου προς τον πρωθυπουργό.

Έτσι ο Λουκάς Παπαδήμος είναι και ο πρώτος... άμισθος πρωθυπουργός σε ευρωπαϊκό κράτος.

Ο πρωθυπουργός έχει αποποιηθεί την πρωθυπουργική αποζημίωση, ενώ δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του, τον περασμένο Νοέμβριο.

Σύμφωνα με την στήλη "Μικρο-πολιτικός" της εφημερίδας "Τα Νέα", ο ίδιος πήρε την απόφαση, προφανώς όντας ευαισθητοποιημένος από την κρίση και τις δυσκολίες της ελληνικής κοινωνίας.

Βέβαια και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά και ο υπουργός Εξωτερικών έχουν αποποιηθεί τις αποζημιώσεις τους.

Η διαφορά είναι ότι την απόφαση του Λ. Παπαδήμου να αποποιηθεί τον πρωθυπουργικό μισθό, δεν τη γνώριζαν ούτε οι συνεργάτες του.

Μείνε ενημερωμένος

Εβδομαδιαία ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέα και πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.