Απειλούν με αποχώρηση οι κατηγορούμενοι για Πυρήνες

Δημοσίευση: 17/01/2011 01:01
Συντάκτης: digitalcrete.gr
241 προβολές

Από το δικαστήριο έγιναν δεκτά τα αιτήματα της υπεράσπισης σε ό,τι αφορά τη μαγνητοφώνηση των πρακτικών και το να μη φορούν χειροπέδες οι κατηγορούμενοι κατά τις διακοπές της διαδικασίας, εφόσον παραμένουν στην αίθουσα.

Δεκτό έγινε ακόμα το αίτημα για τη μη τήρηση στοιχείων όσων εισέρχονται στο δικαστήριο. "Είναι αποδεκτή η επίδειξη ταυτότητας, μηδενός εξαιρουμένου, η πρώτη που επέδειξα ήμουν εγώ, δεν είναι όμως αποδεκτές οι λίστες και οι φωτοτυπίες στοιχείων. Η είσοδος στο ακροατήριο θα είναι αδιακώλυτη. Θα μπαίνουν όλοι ανεξαιρέτως, όμως θα εισέρχονται τόσοι όσοι είναι και τα καθίσματα της αίθουσας", ανέφερε η πρόεδρος.

Μεγάλη ένταση δημιουργήθηκε όταν κατηγορούμενοι ζήτησαν να αποχωρήσουν οι αστυνομικοί με πολιτικά που κάθονται σε θέσεις του ακροατηρίου, με τον Παναγιώτη Αργυρού να λέει πως "αν γίνουν προσαγωγές συντρόφων τους θα αποχωρήσουν από τη δίκη και να δικάσετε μόνοι σας με τους φίλους σας τους μπάτσους".

Κατά τη διάρκεια διακοπής της δίκης δημιουργήθηκε νέα ένταση μεταξύ κατηγορουμένου και αστυνομικού με πολιτικά που τον πλησίασε, αλλά και με φίλους των κατηγορουμένων που ζητούσαν από αστυνομικούς με πολιτικά να αποχωρήσουν από την αίθουσα.