ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
Σήμερα Αύριο Μεθαύριο

Απολογισμός έργου και επίθεση στη ΝΔ από τον Παπανδρέου

03/02/2012 118 digitalcrete.gr
Απολογιστικό χαρακτήρα για τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του είχε η ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ενώ παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση στη Νέα Δημοκρατία κατηγορώντας την για εμπαιγμό του ελληνικού λαού.

Ο κ. Παπανδρέου κάλεσε τους βουλευτές του κόμματος να είναι υπερήφανοι για το βάρος και την ευθύνη που σήκωσαν, χωρίς να τους αναλογεί, ενώ επανέλαβε πως υπηρετεί την ενότητα στο εσωτερικό του κόμματος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε επίθεση κατά του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, χωρίς να τον κατονομάσει, λέγοντας ότι δεν ανάγκασε και δεν επέβαλε ποτέ σε κανένα, να είναι υπουργός.

Με σκληρή γλώσσα μίλησε για τη ΝΔ, κατηγορώντας την για εμπαιγμό του ελληνικού λαού. «Οι της ΝΔ θα πρέπει να μας ευγνωμονούν γιατί σώζοντας τη χώρα έτυχε να σωθούν και αυτοί από τον πολιτικό αφανισμό», είπε. Τόνισε, ακόμη, ότι η ΝΔ πέτυχε τον διασυρμό της χώρας και την εγκατέλειψε σε πορεία χρεοκοπίας.

Μιλώντας και σε προσωπικό τόνο, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι δεν έκανε λάθος, χαρακτηρίζοντας τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου ένα σημαντικό εθνικό κεκτημένο και παρέδωσε την πρωθυπουργία όχι γιατί απέτυχε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά για να μη διακινδυνεύσει η εφαρμογή της συμφωνίας, για την οποία δουλεύουν σήμερα ακόμα και εκείνοι που στην αρχή ήταν αντίθετοι.

«Η συμφωνία που πετύχαμε τον Οκτώβριο είναι μία ιστορική συμφωνία για τη χώρα μας. Αυτή τη συμφωνία την πετύχαμε, διαπραγματευτήκαμε και πετύχαμε χάρη στις θυσίες των Ελλήνων πολιτών. Αποτελεί εθνικό κεκτημένο. Άξιζε ακόμη και να παραδώσω την πρωθυπουργία για να συνεργαστούν οι πολιτικές δυνάμεις για τη χώρα, για το έθνος. Όχι γιατί αποτύχαμε», είπε.

Με παρεμβάσεις τους, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν την επίσπευση των διαδικασιών για την αλλαγή ηγεσίας αλλά και αυτοκριτική από τα κορυφαία στελέχη.

ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Νωρίτερα χθες το μεσημέρι, Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος συναντήθηκαν για πρώτη φορά μετά την κοινή παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών με τον Ανδρέα Λοβέρδο για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση Γ. Παπανδρέου και Ευ. Βενιζέλος συζήτησαν για το νομοθετικό έργο της παρούσας κυβέρνησης.

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ

«Ο κ. Παπανδρέου βρήκε το θράσος να απευθύνεται στους πολίτες που ο ίδιος και οι κυβερνήσεις του οδήγησαν στη φτώχεια, στην ανέχεια, στην κατάθλιψη», τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης.

«Ο κ. Παπανδρέου προσπάθησε να εμφανιστεί σκληρός, αλλά ξέχασε ότι αυτός κυβερνούσε τον τόπο έως πρόσφατα. Ξέχασε ότι αυτός-μετά από μυστικές διαδρομές-οδήγησε τη χώρα στο ΔΝΤ... Ότι επέβαλε άδικες θυσίες, περικοπές μισθών και συντάξεων και αλλεπάλληλες φορολογικές επιδρομές. Ότι επί πρωθυπουργίας του τα λουκέτα, η ανεργία, η φτώχεια γνώρισαν πρωτόγνωρες διαστάσεις. Όπως επίσης και το γεγονός ότι είναι μόνος πρώην πρωθυπουργός που πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τους βουλευτές του για να φύγει από τη θέση του», πρόσθεσε ο κ. Μιχελάκης.

Και συνέχισε: «Ο κ. Παπανδρέου για ακόμη μια φορά χωρίς ντροπή και φιλότιμο δεν ζήτησε συγγνώμη από τους Έλληνες για τις δραματικές στιγμές που ζούνε και δεν απάντησε στην κρισιμότερη ερώτηση: Ποιος κατέστρεψε τη χώρα; Αν δυσκολεύεται να βρει την απάντηση ας ρωτήσει τον μόνιμο υπουργό στις κυβερνήσεις του, τον Χρυσοχοΐδη».

«Ο κ. Παπανδρέου, ψελλίζοντας, σήμερα το κύκνειο άσμα του, έφτασε στο σημείο να περηφανεύεται για όσα διέπραξε ο ίδιος και οι κυβερνήσεις του σε βάρος της πατρίδας, της οικονομίας και της κοινωνίας μας», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Μείνε ενημερωμένος

Εβδομαδιαία ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέα και πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.