Άρπαξαν υπηρεσιακό όπλο αστυνομικού

Δημοσίευση: 12/05/2011 10:05
Συντάκτης: digitalcrete.gr
234 προβολές

Ένταση επικρατεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον ξυλοδαρμό που υπέστη ο 31χρονος στην απεργία της Τετάρτης (11/5), καθώς οι διαδηλωτές άρπαξαν όπλο αστυνομικού με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός. Τελικά το όπλο βρέθηκε από αστυνομικούς κοντά στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι συγκεντρωμένοι επιτέθηκαν σε δύο αστυνομικούς, και κατά τη διάρκεια της επίθεσης, κατάφεραν να πάρουν το όπλο του ενός.

Επρόκειτο για νεαρό αστυνομικό του τμήματος Ασφαλείας Αναβύσσου ο οποίος προσπάθησε να ξεφύγει από τους προπηλακισμούς των συγκεντρωμένων, αλλά γλίστρησε.

Τότε η ομάδα αυτή τον χτύπησε και του άρπαξε το υπηρεσιακό όπλο και τον ασύρματο.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το όπλο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο κοντά στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Για την υπόθεση, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, προσήχθησαν δύο άτομα.

Στην οδό Ομήρου ομάδα προσπάθησε να κάψει την ελληνική σημαία:

Έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια, σημειώθηκαν μικροσυμπλοκές μεταξύ των διαδηλωτών και των αστυνομικών.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με εκταταμένη χρήση χημικών.

Νωρίτερα, ομάδα διαδηλωτών επιτέθηκε σε δημοσιογράφους, και επιδόθηκαν σε κυνηγητά μαζί τους.

Η συγκέντρωση που γίνεται στα Προπύλαια ξεκίνησε στις έξι το απόγευμα της Πέμπτης (12/5) ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαδηλώτές ξεπερνούν τους 4.000.

Ο άτυχος 31χρονος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση σε καταστολή  υπό μηχανική στήριξη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ το μεσημέρι της Πέμπτης (12/05), εξακριβώθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας τριών αστυνομικών της ΥΑΤ που φέρονται σύμφωνα με βίντεο το οποίο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο να επιδεικνύουν βάναυση συμπεριφορά σε βάρος πολίτη που συμμετείχε σε πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

"Οι αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα καθώς και ο επικεφαλής αξιωματικός", προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.