ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
Σήμερα Αύριο Μεθαύριο

Ασφαλιστικά μέτρα από Τσοχατζόπουλο σε Spiegel

18/03/2011 173 digitalcrete.gr
Επικύρωσε τα ασφαλιστικά μέτρα κατά του γερμανικού περιοδικού Spiegel το εφετείο του Αμβούργου ύστερα από μήνυση του πρώην Έλληνα υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου για δημοσίευμα που έκανε λόγο για προμήθειες της γερμανικής εταιρίας Ferrostaal στην πώληση 4 υποβρυχίων.

Την είδηση επιβεβαίωσε το περιοδικό στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέροντας πως τους επιδόθηκε η δικαστική απόφαση επιβολής ασφαλιστικών μέτρων. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι του Spiegel παρέμειναν μόνο σε αυτό χωρίς να δώσουν περαιτέρω πληροφόρηση τονίζοντας πως βρίσκεται σε εξέλιξη η υπόθεση.

Με την επιβολή των ασφαλιστικών μέτρων το περιοδικό δε θα αναφέρεται στο όνομα του κ. Τσοχατζόπουλο και πρέπει μάλιστα να δημοσιεύσει απάντηση του πρώην υπουργού.

Υπενθυμίζεται πως το συγκεκριμένο περιοδικό στις 09.02.2011 έκανε λόγο για ανακριτικό υλικό της εισαγγελίας Μονάχου, που πραγματοποιεί έρευνες κατά 50 στελεχών της Ferrostaal με τις κατηγορίες της δωροδοκίας και της απιστίας αλλά και απόπειρα απόκρυψης τεκμηρίων για παράνομη δραστηριότητα και χρηματισμό για κατακύρωση παραγγελιών.

Επιπλέον, το περιοδικό χαρακτήρισε ως «βαρύνουσας σημασίας» την κατάθεση του μάνατζερ Γ.Φ.Χάουν ο οποίος ήταν στην «Oμάδα Α» (κωδικός για την ομάδα προώθησης συμφωνιών)όπου ανήκαν επίσης ο μεσάζοντας όπλων φον Πούκλερ, ο παιδικός του φίλος «Άγκο» και ένας Έλληνας αρχιτέκτονας που, κατά τον Χάουν, τους σύστησε ο τότε υπουργός Άμυνας, Άκης Τσοχατζόπουλος.

Μείνε ενημερωμένος

Εβδομαδιαία ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέα και πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.