Βενιζέλος: Η εργασιακή εφεδρεία είναι αναγκαστική - Δεν την επιθυμεί η κυβέρνηση
«Την περασμένη χρονιά κάναμε τεράστια προσπάθεια να κρατηθούν ζωντανά τα ναυπηγεία. Θα συνεχιστεί η πολιτική που ακολουθούσαμε για να διασωθεί η ναυπηγική βιομηχανία, να προωθηθούν τα προγράμματα πολεμικού ναυτικού και να διαφυλαχτούν οι θέσεις εργασίας», είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Στην συνέχεια συνέχισε λέγοντας πως: «Για να είναι ανταγωνιστική η Ελλάδα πρέπει να λυθούν όχι μόνο τα χρηματοοικονομικά ζητήματα αλλά και αυτά που έχουν άμεση σχέση με τις επενδύσεις».
Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε πως με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Φώτη Κουβέλη συζήτησαν για την εργασιακή εφεδρεία, τονίζοντας πως η εφαρμογή της είναι αναγκαστική και δεν αποτελεί επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης. Παράλληλα συμπλήρωσε πως: «Έχω δεσμευτεί πως δε θα υπάρξουν απολύσεις στο δημόσιο. Αυτή η δέσμευση ισχύει απολύτως. Ό,τι έχουμε πει προεκλογικά ισχύει απολύτως. Η εξειδίκευση των μέτρων θα γίνει ανάλογα με τις προτάσεις του οικονομικού επιτελείου».
Τέλος ο κ. Βενιζέλος σχολίασε ότι η κυβέρνηση «πρέπει να είναι μακράς πνοής και να εμπνέει τον ελληνικό λαό με τη σταθερότητά της».
Μείνε ενημερωμένος
Εβδομαδιαία ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέα και πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.
