ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
Σήμερα Αύριο Μεθαύριο

Bloomberg: Ο ελληνικός λαός δε θέλει εκλογές

07/11/2010 133 digitalcrete.gr
“H πλειοψηφία των Ελλήνων πιστεύει πως ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν πρέπει να ζητήσει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών και ότι υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για την επαναφορά της χώρας σε ορθή πορεία”, αναφέρει σε δημοσίευμά του, την Κυριακή (07/11), το πρακτορείο Bloomberg.

Πιο συγκεκριμένα, το σχετικό δημοσίευμα κάνει αναφορά στην έρευνα της εταιρείας δημοσκοπήσεων της Ρublic Issue, που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.027 ψηφοφόρων, στο διάστημα μεταξύ 4 και 6 Νοεμβρίου, για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, ο κ. Παπανδρέου “με δηλώσεις σε διάφορα τηλεοπτικά δίκτυα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, αναφέρει το δημοσίευμα”.

Public Issue : 81% των πολιτών δε θέλει εκλογές

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, το 81%, δε θέλει πρόωρες εθνικές εκλογές, ενώ το 65% θεωρεί ότι το μνημόνιο δεν είναι μονόδρομος, σύμφωνα με την έρευνα της Public Issue.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, οι περισσότεροι από τους πολίτες επέλεξαν αυτούς που ψήφισαν με βάση την προσωπικότητα του υποψηφίου (ποσοστό 47% για τους δημάρχους και 33% για τους περιφερειάρχες).

Επίσης η συντριπτική πλειοψηφία (81%) έκρινε ότι η συνέντευξη του πρωθυπουργού δεν είχε καμία επιρροή στην επιλογή τους, ενώ το 44% θεωρεί ότι η αποχή θα είναι μεγάλη.

Η Public Issue ρώτησε τους πολίτες για το ρόλο του μνημονίου στις φετινές αυτοδιοικητικές εκλογές. Το 81% των ερωτηθέντων έκρινε ότι το μνημόνιο έπαιξε γενικά ρόλο στην ψήφο των πολιτών, ενώ οι μισοί σημείωσαν ότι το μνημόνιο έπαιξε ρόλο στην προσωπική τους ψήφο.

Όσον αφορά στους ψηφοφόρους των παρατάξεων, το 60% των ψηφοφόρων της ΝΔ τονίζει ότι το μνημόνιο έπαιξε ρόλο για την ψήφο του στις αυτοδιοικητικές. Το αντίστοιχο ποσοστό για τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ είναι 40% και του ΚΚΕ 58%.

Παράλληλα, οι περισσότεροι (το 49% έναντι του 34%) δηλώνουν μάλλον υπέρ του Καλλικράτη, ενώ το 41% κρίνει ότι από το σχέδιο ωφελούνται οι τοπικές κοινωνίες.

Μείνε ενημερωμένος

Εβδομαδιαία ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέα και πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.