ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
Σήμερα Αύριο Μεθαύριο

ΕΕ: Πρώτη θέση στον κίνδυνο τρομοκρατίας η Ελλάδα

15/11/2010 264 digitalcrete.gr
Στην πρώτη θέση των ευρωπαϊκών χωρών με μεγαλύτερο κίνδυνο τρομοκρατίας βρίσκεται η Ελλάδα και στην 24η θέση στην παγκόσμια κατάταξη, σύμφωνα με τη Maplecroft, που ειδικεύεται στη μελέτη φυσικών ή ανθρώπινων κινδύνων.

Πιο αναλυτικά, η χώρα μας από την 57η θέση που βρισκόταν πέρσι φέτος ανέβηκε στην 24η με 180 τρομοκρατικές επιθέσεις. Στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης είναι η Σομαλία με 556 τρομοκρατικές ενέργειες και θύματα 1.437 ανθρώπους.

Οι χώρες που βρίσκονται στη ζώνη εξαιρετικού κινδύνου είναι οι  Πακιστάν, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και τα Παλαιστινιακά Εδάφη ενώ η Υεμένη είναι για πρώτη φορά στην ένατη θέση καθώς μέσα σε ένα χρόνο σημειώθηκαν 109 τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ανάμεσα στα κράτη μέσου κινδύνου είναι οι ΗΠΑ στην 33η θέση, η Αλγερία στην 36η, η Γαλλία στην 44η και η Βρετανία στην 47η. Ασθενούς κινδύνου είναι οι χώρες Καναδάς (67η), Γερμανία (70η), Μαρόκο (84η), Ελβετία (114η) και Βέλγιο (117η)

Η κατάταξη των κρατών για τρομοκρατικές επιθέσεις γίνονται με βάση τον αριθμό και τη σφοδρότητα των επιθέσεων σε συνδυασμό με την ιστορία της έκαστης χώρας.

Μείνε ενημερωμένος

Εβδομαδιαία ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέα και πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.