ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
Σήμερα Αύριο Μεθαύριο

Εκατοντάδες πυρηνικά όπλα στην Ευρώπη

18/02/2011 197 digitalcrete.gr
200 πυρηνικά όπλα των Ηνωμένων Πολιτειών παραμένουν σε 5 χώρες της Ευρώπης υποστηρίζει το «The Bulletin of the Atomic Scientists».

Στην πρώτη θέση είναι η Τουρκία και η Ιταλία με περισσότερα από 100 όπλα και ακολουθούν Βέλγιο, Ολλανδία και Γερμανία.

Οι δύο τελευταίες χώρες μάλιστα αρκετές φορές στο παρελθόν έχουν ζητήσει να πάψουν αν έχουν στη χώρα τους πυρηνικά όπλα ενώ τον περασμένο Νοέμβριο στη σύνοδο του ΝΑΤΟ είχε ξανατεθεί το θέμα στο τραπέζι των συζητήσεων. Ωστόσο δε σημειώθηκε κάποιο αποτέλεσμα.

Από την πλευρά του, το ΝΑΤΟ ισχυρίζεται ότι θα πρέπει να μειώσει και η Ρωσία τα πυρηνικά όπλα για να αποσύρει τα πυρηνικά από τις ευρωπαϊκές χώρες.

 Τέλος, υπενθυμίζεται πως η συνθήκη που υπογράφτηκε ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία αφορούσε μόνο τα στρατηγικά πυρηνικά START.

Μείνε ενημερωμένος

Εβδομαδιαία ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέα και πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.