Εκτεταμένα επεισόδια στο λιμάνι της Πάτρας

Δημοσίευση: 17/12/2010 09:12
Συντάκτης: digitalcrete.gr
373 προβολές

Δύο ομάδες μεταναστών συγκρούστηκαν στο λιμάνι της Πάτρας, στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου, ενώ χρησιμοποίησαν ξύλα, σιδερολοστούς και πέτρες.

Στην περιοχή κατέφθασαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, που έκαναν χρήση δακρυγόνων, για να σταματήσουν οι συμπλοκές.

Παράλληλα, κάποιοι έβαλαν φωτιά σε κτίσμα, με αποτέλεσμα πυροσβεστικά οχήματα να φτάσουν στην περιοχή για την κατάσβεσή της, πριν να επεκταθεί.

Μετά την επέμβαση της Αστυνομίας μία ομάδα αλλοδαπών κατέφυγε στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ, ενώ άλλη ομάδα μεταναστών κινήθηκε προς γειτονικούς δρόμους.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν τραυματισμοί αλλοδαπών από τις συμπλοκές, ενώ έχουν προκληθεί ζημιές σε βιτρίνες καταστημάτων και αυτοκίνητα.

Στην περιοχή παραμένουν οι αστυνομικές δυνάμεις για να αποτρέψουν πιθανή επανάληψη των επεισοδίων, ενώ η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική σε μεγάλο μέρος της Πάτρας, λόγω της ρίψης των δακρυγόνων.

Τα αίτια που προκάλεσαν τα επεισόδια, έχουν να κάνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, με το ποια ομάδα θα ελέγχει την πρόσβαση των μεταναστών προς την λιμενική ζώνη.