ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
Σήμερα Αύριο Μεθαύριο

ΕΛ.ΑΣ για εγκληματικότητα αλλοδαπών: Αλβανοί, Ιρακινοί και Πακιστανοί οι συνήθεις ύποπτοι

15/02/2013 182 archived
Στη Βουλή διαβίβασε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας τα στοιχεία, που τηρούνται στη Διεύθυνση Δημόσιας Ασφάλειας του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ για την εγκληματικότητα αλλοδαπών.

Τα στοιχεία έφτασαν στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Παναγιώταρου. Τα στοιχεία αφορούν την περίοδο από το 1998 έως και το 2012 και δείχνουν τον αριθμό αλλοδαπών δραστών ανά την επικράτεια σε βάρος Ελλήνων και αλλοδαπών θυμάτων.

Από αυτά τα στατιστικά στοιχεία προκύπτει ότι η αύξηση του αριθμού των αλλοδαπών δραστών αυξήθηκε εντυπωσιακά μέσα στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, δεδομένου ότι το σύνολο των αλλοδαπών που προέβησαν σε εγκληματικές πράξεις το 1998 ήταν 6.094 και το 2012 έφτασαν τους 20.265 αλλοδαπούς. Προκύπτει, επίσης, ότι ο μεγαλύτερος αριθμός των αλλοδαπών δραστών, την περίοδο 1998-2012, είναι αλβανικής υπηκοότητας (σσ έχουν καταγραφεί 64.939 Αλβανοί δράστες), ακολουθούν οι Ιρακινοί, που τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο έφθασαν τους 17.351 και οι Ρουμάνοι που έφθασαν τους 15.198. Ακολουθούν Πακιστανοί και Βούλγαροι, που φθάνουν τους 14.721 και 14.720 αντίστοιχα.

Μείνε ενημερωμένος

Εβδομαδιαία ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέα και πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.