Επεισόδια με 10 τραυματίες στην πορεία των φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας

Δημοσίευση: 02/12/2010 06:12
Συντάκτης: digitalcrete.gr
267 προβολές

Επεισόδια με δέκα ελαφρά τραυματίες έλαβαν χώρα στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου την Πέμπτη (2/12).

Οι περίπου 2.000 φοιτητές συγκεντρώθηκαν στο τέλος της πορείας έξω από τη Βουλή, όπου και συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της πορείας, μια μικρή ομάδα έφυγε από τον κύριο όγκο της πορείας και  προσπάθησε να σπάσει ένα φράγμα από αστυνομικούς στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Στις συμπλοκές που ακολούθησαν, όπως καταγγέλουν οι φοιτητές υπήρξαν μικροτραυματισμοί, ενώ η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών.

Μάλιστα προχώρησαν και σε 5 προσαγωγές, πράγμα που πυροδότησε ακόμη περισσότερο τα πράγματα.

Λίγη ώρα αργότερα όμως οι προσαχθέντες αφέθησαν ελεύθεροι.

Οι φοιτητές λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι της Πέμπτης (02/12), κατευθύνθηκαν προς το Πολυτεχνείο στα Εξάρχεια, όπου θα συνεδρίαζε το συντονιστικό.

Η πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε ενόψει των αλλαγών που σχεδιάζει η κυβέρνηση στον τομέα της Παιδείας και με αφορμή τη δημόσια διαβούλευση που ξεκίνησε την Τετάρτη (01/12).