ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
Σήμερα Αύριο Μεθαύριο

Επιστολή φυλακισμένων σε Σαμαρά

24/01/2013 181 archived
Την αποσυμφόρηση των φυλακών και την αναμόρφωση του ποινικού κώδικα ζητά από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά με επιστολή της μια ομάδα κρατουμένων. Σε αυτή περιγράφουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο κατά τη διάρκεια της κράτησής τους, όσο και μετά την αποφυλάκισή τους.

«Η απελπισία μας, μας δίνει το θάρρος ή αν θέλετε το θράσος να σας απευθύνουμε την παρούσα επιστολή με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε» αναφέρουν στην αρχή της τρισέλιδης επιστολής τους προς τον κ. Σαμαρά την οποία δημοσιεύει το real.gr.

Οι κρατούμενοι διευκρινίζουν ότι δεν ζητούν να ανοίξουν οι πόρτες και να μείνουν ελεύθεροι. «Θέλουμε να τιμωρηθούμε, όχι τόσο εξοντωτικά και να εκτίουμε τις ποινές εποικοδομητικά, όπως γίνεται σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες πχ Γερμανία, Ιταλία, Ρουμανία και άλλες χώρες».

Παράλληλα, του προτείνουν να επισκεφθεί διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα για να διαπιστώσει τις συνθήκες κράτησης και  να δει «πως είναι να επιβιώνουμε άνθρωποι με οικονομικά αδικήματα, μαζί με τοξικομανείς».

Επίσης, σε άλλο σημείο της επιστολής τους αναφέρουν πως η μακροχρόνια κράτησή τους σε σωφρονιστικό κατάστημα τους κάνει χειρότερους και όχι καλύτερους, όπως θα έπρεπρ, γιατί «μετά την αποφυλάκισή μας εκτός από τον κοινωνικό μας περίγυρο έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολλοί από εμάς διαλυμένες οικογένειες».

 

Μείνε ενημερωμένος

Εβδομαδιαία ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέα και πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.