Έρχονται οι... Ράμπο του Υπουργείου Ανάπτυξης

Δημοσίευση: 02/09/2012 09:09
Συντάκτης: archived
163 προβολές

Να χτυπήσει τον αθέμιτο ανταγωνισμό θέλει το Υπουργείο Ανάπτυξης και γι αυτό το λόγο σκοπεύει να αναθέσει νέες αρμοδιότητες, με νομοθετικές παρεμβάσεις, στους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης, σύμφωνα με ρεπορτάζ από το «Έθνος», είναι να δημιουργήσει ένα ενιαίο κέντρο ελέγχου όπου θα επιτυγχάνεται με καλύτερο τρόπο ο συντονισμός των υπαλλήλων. Ταυτόχρονα θα εξαλειφθούν οι επικαλύψεις αλλά και οι αλλεπάλληλοι έλεγχοι σε μία επιχείρηση για τον ίδιο σκοπό.

Πέραν αυτών, η πολιτική ηγεσία θα διευρύνει τις ελεγκτικές αρμοδιότητες προκειμένου να ενισχυθεί ο αυτεπάγγελτος ή μη έλεγχος των παραβιάσεων του νόμου για την προστασία των καταναλωτών (Νόμος 2251).

Ο έλεγχος αθέμιτων εμπορικών πρακτικών μπορεί να γίνει ιδιαίτερα αποτελεσματικός εάν η διεξαγωγή του δεν υπόκεινται στους περιορισμούς της νομοθεσίας περί φορολογικού, τραπεζικού, χρηματιστηριακού και επιχειρηματικού απορρήτου, όπως ακριβώς συμβαίνει με τους ελέγχους που διεξάγουν το ΣΔΟΕ και η Υπηρεσία Εποπτείας Αγοράς.