Έρχονται νέες απεργίες των μέσων από Δευτέρα

Δημοσίευση: 11/02/2011 03:02
Συντάκτης: digitalcrete.gr
409 προβολές

Τις κινητοποιήσεις τους για μια ακόμα εβδομάδα συνεχίζουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς οι οποίοι το μεσημέρι της Παρασκευής (11/2) μηχανοκίνητη πορεία στο υπουργείο Υποδομών.

Πιο αναλυτικά, οι εργαζόμενοι της ΕΘΕΛ θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία τη μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου –πιθανότατα την Τρίτη 15/2- και σε πεντάωρη στάση εργασίας (11.00-16.00) την επόμενη.

Κινητοποιήσεις αναμένονται και από τους εργαζόμενους στα άλλα μέσα μεταφοράς ενώ όπως δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΗΣΑΠ Νίκος Σιαπάτας τελικές αποφάσεις θα παρθούν το Σάββατο (12/2).

Ο πρόεδρος του ΗΣΑΠ ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι νέο σχέδιο νόμου «διαλύει τις αστικές συγκοινωνίες και κατακρεουργεί του εργαζόμενους και για το λόγο αυτό ο μόνος δρόμος που απομένει είναι η συνέχιση του αγώνα».

Παράλληλα, ο κ. Σιαπάτα τάχθηκε κατά της αύξησης του εισιτηρίου τονίζοντας πως δικαιολογείται η αντίδραση του «Δεν Πληρώνω».

«Όταν σου μειώνουν τους μισθούς κατά 30 και 40% δεν μπορείς να επιβάλεις αυξήσεις 40%», σημείωσε.

Την αντίθεσή του ως προς το νομοσχέδιο εξέφρασε ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΟΑΣΑ Νίκος Κουλουμπαρίτσης υπογραμμίζοντας ότι «βάλει κατά των αστικών συγκοινωνιών, της ζωής των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Είναι ανεπίτρεπτο η Ελλάδα του 2011 να είναι στην ίδια μοίρα μα τη Σιέρα Λεόνε και να θέλει η κυβέρνηση το μισθό των 1300 ευρώ να τον κάνει 900 και 800 ευρώ».