ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
Σήμερα Αύριο Μεθαύριο

Εβδομάδα - θρίλερ για την κυβέρνηση

17/10/2011 130 digitalcrete.gr
Αλλη μία δύσκολη εβδομάδα ξεκινά για την κυβέρνηση καθώς την Πέμπτη ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, που φέρνει τεράστιες αλλαγές για τους δημοσίους υπαλλήλους.

Το πολυνομοσχέδιο, που εισάγει την εργασιακή εφεδρεία, το νέο μισθολόγιο αλλά και τις νέες φορολογικές κλίμακες, συναντά μεγάλες αντιστάσεις, οι οποίες κορυφώνονται με τη 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη και την Πέμπτη και δεκάδες άλλες απεργίες, που καταδεικνύουν τον κοινωνικό αναβρασμό.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση βιώνει την επανάληψη ενός θρίλερ που έχει ξαναζήσει σε όλες τις κρίσιμες ψηφοφορίες τον τελευταίο καιρό, με «πράσινους» βουλευτές να απειλούν είτε με «όχι» στην ψηφοφορία στη Βουλή είτε και με παραίτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες το γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή θα λειτουργεί ως κέντρο διαχείρισης κρίσεων και όλοι οι υπουργοί θα βρίσκονται σε διαρκή συνεδρίαση.

Τα μέτωπα που έχει ανοίξει η κυβέρνηση με όλη την κοινωνία τόσο εξαιτίας των αλλαγών που επέρχονται για διάφορες επαγγελματικές ομάδες όσο και εξαιτίας όλων των εισπρακτικών μέτρων που έρχονται πιο μπροστά, προκαλούν ταραχή στους κόλπους της «πράσινης» Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Η κρίση κορυφώθηκε την περασμένη εβδομάδα με την κριτική που δέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών. Αντιμέτωπος με τα «πυρά» των βουλευτών, ο κ. Βενιζέλος πέρασε στην αντεπίθεση με μια φράση: «Αν είμαστε τόσο αναποτελεσματικοί, τότε ρίξτε μας», είπε.

Αν και το έργο έχει παιχτεί ήδη αρκετές φορές σε άλλες κρίσιμες ψηφοφορίες, κανείς δεν ξέρει αυτή τη φορά πού μπορεί να οδηγήσει και τι εξελίξεις μπορεί να φέρει η κρίσιμη ψηφοφορία της Πέμπτης για την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, που σήμερα μετρά δύναμη 154 εδρών.

Πάντως, ο βουλευτής Θ. Ρομπόπουλος έχει δηλώσει ότι αμφιταλαντεύεται μεταξύ της παραίτησης και της ανεξαρτητοποίησης, ενώ η πρώην υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη έχει ξεκαθαρίσει ότι αν δεν αλλάξει, δεν θα ψηφίσει το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου που προβλέπει την επέκταση του παγώματος των κλαδικών συμβάσεων έως το τέλος του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Διαφωνία για το άρθρο 37 εξέφρασε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Βουδούρης χωρίς, ωστόσο, να ξεκαθαρίσει τι θα πράξει στην ψηφοφορία.

Μείνε ενημερωμένος

Εβδομαδιαία ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέα και πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.