ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
Σήμερα Αύριο Μεθαύριο

Hλεκτρονική συνταγογράφηση

29/11/2010 284 digitalcrete.gr
Το Digital Crete έλαβε και σας δημοσιεύει το παρακάτω δελτίο τύπου του Φραγκίσκου Παρασύρη, βουλευτή ΠΑΣΟΚ νομού Ηρακλείου με θέμα την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Ηρακλείου προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σχετικά με τις ελλείψεις του ΙΚΑ Ηρακλείου σε έμψυχο ιατρικό δυναμικό, ζήτησε κατά το δεύτερο σκέλος διευκρινίσεις γύρω από τις οδηγίες και κατευθύνσεις που θα δοθούν από την πολιτική ηγεσία στα πλαίσια του νέου θεσμικού εργαλείου της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ώστε οι γιατροί  να διευκολυνθούν και να αποφεύγουν την υπερσυνταγογράφηση.

Απαντώντας στον Κύριο Παρασύρη από το Βήμα της Βουλής ο Υφυπουργός Εργασίας Κος Κουτρουμάνης έδωσε ορισμένες πολύ χρήσιμες διευκρινήσεις. 

Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση τόνισε ο Κος Κουτρουμάνης «είναι ένα πρόγραμμα, του οποίου η εφαρμογή έχει ξεκινήσει από τις 18 Οκτωβρίου στον ΟΑΕΔ. Θα επεκταθεί στα άλλα Ταμεία.                  

Η ολοκλήρωση της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης επισήμανε ο Υφυπουργός «είναι ένα σημαντικό εργαλείο και μας δίνει τεράστιες δυνατότητες στον έλεγχο των δαπανών υγείας στον έλεγχο των ασφαλιστικών Ταμείων.

Υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, το οποίο συζητήσαμε και κατά τη ψήφιση του τελευταίου νομοσχεδίου που αφορούσε την Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση.

Μέχρι τον Απρίλιο θα έχουν ενταχθεί όλα τα Ταμεία στην Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση. Και δεν θα περιοριστούμε μόνο στο φάρμακο, αλλά στις εξετάσεις, τα παραπεμπτικά δηλαδή, επομένως θα έχουν τα Ταμείο πλήρη εικόνα.

Από την άλλη πλευρά οι ασφαλισμένοι πολίτες θα εξυπηρετούνται πολύ καλύτερα, από ότι εξυπηρετούνται σήμερα, χωρίς να έχουν ανάγκη να θεωρήσουν το βιβλιάριο, χωρίς να έχουν ανάγκη να θεωρήσουν τη συνταγή.
Δηλαδή το συμπέρασμα είναι, καλύτερες υπηρεσίες με λιγότερο κόστος. Το δεύτερο που θα κάνουμε πράξη μέσα στο 2011 είναι η εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού νόμου, συγκεκριμένα των άρθρων 31 και 32 που αναφέρονται στη σύμπραξη των Ταμείων και στη δημιουργία Ενιαίου Πλαισίου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, για όλους τους Έλληνες».

ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ Γ. ΠΑΡΑΣΥΡΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ
ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Μείνε ενημερωμένος

Εβδομαδιαία ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέα και πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.