Η ελληνική ακροδεξιά κερδίζει τη μάχη του δρόμου!

Δημοσίευση: 26/10/2012 12:10
Συντάκτης: archived
147 προβολές

Το ρόλο της Χρυσής Αυγής προσπαθεί να διερευνήσει και να περιγράψει σε δημοσίευμα της η ισπανική εφημερίδα El Pais.

Το άρθρο ξεκινά με τίτλο «η ελληνική ακροδεξιά κερδίζει τη μάχη του δρόμου», ωστόσο αναφέρει πως το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου προσπαθεί να παίξει το ρόλο ενός κράτους μέσα στο κράτος, εκμεταλλευόμενο τα οξύτατων κοινωνικά προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

«Η Χρυσή Αυγή παρουσιάζεται ως ικανή να καλύψει το κενό που αφήνει πίσω του το κράτος. Στην επίσημη ιστοσελίδα και στις τοπικές οργανώσεις ανακοινώνονται διανομές τροφίμων, γραφεία εύρεσης εργασίας, επισκέψεις σε σπίτια ηλικιωμένων ή επιχειρήσεις σε κρίση. Όλα υπό τη φράση: ''μόνο για τους Έλληνες''», αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου.

Προσθέτει μάλιστα πως οι δύο φρουροί στην είσοδο των γραφείων της Χρυσής Αυγής μοιάζουν με φύλακες σε νυχτερινό μαγαζί, αλλά τους ξεχωρίζεις από τις μαύρες μπλούζες με το σήμα της οργάνωσης.

Γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στις ουρές που σχηματίζονται από νωρίς το πρωί στα γραφεία της οργάνωσης, κοντά στον Σταθμό Λαρίσης, όπου δεκάδες ηλικιωμένοι -και όχι μόνο- περιμένουν να γίνουν δεκτοί και να εκθέσουν το πρόβλημά τους.

Αν δεν κοιτάξεις το δίκτυο που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία δύο χρόνια, είναι δύσκολο να κατανοήσεις πώς ένα κόμμα του 0,5% στις Ευρωεκλογές, κατάφερε να βγάλει 19 βουλευτές και τους διπλάσιους, αν γίνονταν σήμερα εκλογές, σημειώνει ο συντάκτης, ο οποίος αναφέρει πως τα μέλη της οργάνωσης προσδιορίζονται ως Έλληνες εθνικιστές και δεν τους απασχολεί που πολλοί τους αποκαλούν ναζί.