Καταζητούνται 3 ύποπτοι για την 11η Σεπτεμβρίου σύμφωνα με έγγραφο της Wikileaks

Δημοσίευση: 02/02/2011 10:02
Συντάκτης: digitalcrete.gr
134 προβολές

Τρεις άνδρες από το Κατάρ που σχετίζονται με τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11η Σεπτεμβρίου καταζητούνται από τις αρχές των ΗΠΑ, σύμφωνα με έγγραφο που διέρρευσε μέσω της ιστοσελίδας Wikileaks.

Οι άνδρες μετέβησαν στις ΗΠΑ περίπου ένα μήνα πριν την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους και μετά από έρευνα που έκαναν ώστε να αποφασίσουν που θα χτυπήσουν το Σεπτέβρη, επέστρεψαν στο Κατάρ.

Όπως αναφέρει το έγγραφο, «οι άντρες αυτοί επισκέφτηκαν το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, το Άγαλμα της Ελευθερίας, τον Λευκό Οίκο και αρκετές περιοχές στην Βιρτζίνια».

Ωστόσο, όπως αναφέρει Αμερικανός αξιωματούχος οι τρεις ύποπτοι παρακολουθήθηκαν από τις αρχές της χώρας αλλά συμπέραναν πως δε μπορούσαν να κατηγορηθούν.

«Δεν υπήρξε ανθρωποκυνηγητό. Δεν υπήρξε υπόθεση, τους παρακολούθησαν, αλλά η υπόθεση ξεθύμανε», είπε ο αξιωματούχος.

Παρόλα αυτά, βρετανικό δημοσίευμα κάνει λόγο για ανθρωποκυνηγητό αλλά CIA και FBI δε δέχτηκαν να κάνουν κανένα σχόλιο επί του θέματος.

Οι τρεις άνδρες που ήταν στη λίστα των υπόπτων του FBI είχαν μείνει σε ξενοδοχείο του Λος Άντζελες και ντυμένοι με στολές πιλότου δεν επέτρεπαν στις καθαρίστριες να συμμαζέψουν τα δωμάτιά τους.

Μια μέρα πριν την τρομοκρατική επίθεση είχαν σχεδιάσει να γυρίσουν στην Ουάσινγκτον με το αεροσκάφος που το κατεύθυναν οδήγησαν στο Πεντάγωνο. Μολαταύτα, άλλαξε ο προγραμματισμός και έφυγαν για Λονδίνο.

«Θεωρείται ύποπτος ότι βοήθησε ανθρώπους που έφτασαν στις ΗΠΑ πριν τις επιθέσεις να ελέγξουν πιθανούς στόχους και πρόσφερε στήριξη στους αεροπειρατές», αναφέρει το έγγραφο.