Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων έως τις 3 Οκτωβρίου αναγγέλλει η ΠΟΕ - ΟΤΑ. Ειδικότερα, σήμερα θα πραγματοποιηθεί μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας με δημοτικά οχήματα (απορριμματοφόρα κ.λπ).
Οι Σύλλογοι καλούνται από την ΠΟΕ - ΟΤΑ να προχωρήσουν, κατά τη διάρκεια της κατάληψης, σε συμβολικό αποκλεισμό κεντρικών οδών από τις 12 έως τις 12.30 μ. και να κάψουν τα ειδοποιητήρια του Υπουργείου Οικονομικών για τον κεφαλικό φόρο.
Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των συνδικαλιστών στελεχών του δημοσίου, αλλά και όσων εργαζομένων το επιθυμούν, στις 3 το μεσημέρι στο θέατρο «Ορφέας».
Στο τέλος της συγκέντρωσης, στις 6 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος συλλαλητήριο διαμαρτυρίας και πορεία στη Βουλή.
Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου θα προκηρυχθεί 24ωρη πανελλήνια απεργία για τους εργαζομένους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι».
Το Σάββατο και την Κυριακή, 1 και 2 Οκτωβρίου, όλοι οι εργαζόμενοι θα απέχουν από κάθε υπερωριακή εργασία, με στόχο πάλι να μη λειτουργήσει καμία δημοτική υπηρεσία. Τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, οι εργαζόμενοι καλούνται να προχωρήσουν, με ευθύνη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων, στην κατάληψη όλων των δημοτικών γκαράζ, αλλά και των ΧΥΤΑ, έως την απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ, στις 5 Οκτωβρίου.