ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
Σήμερα Αύριο Μεθαύριο

Λάθος το λεφτά υπάρχουν λέει ο Βενιζέλος

20/04/2012 114 archived
Τα τρία μεγάλα θέματα είναι πώς διαχειριζόμαστε το Μνημόνιο, πώς διαχειριζόμαστε όλα τα μεγάλα θέματα πέραν του Μνημονίου και πώς θα κυβερνηθεί η χώρα, ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega και στους δημοσιογράφους, Ολγα Τρέμη και Παύλο Τσίμα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι το «λεφτά υπάρχουν» ήταν λάθος και ότι στη διάρκεια των πρώτων μηνών διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ χάθηκαν οι ρυθμοί, προσθέτοντας ότι έπρεπε να είχαν ληφθεί μέτρα τόσο ως μήνυμα στις αγορές όσο και για τον περιορισμό του ελλείμματος.

Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι η χώρα οδηγήθηκε στο πρώτο Μνημόνιο κατ' ανάγκη, ανέφερε ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει τι έγινε στις διαπραγματεύσεις τότε και πρόσθεσε ότι ο ίδιος ήταν κατά της προσφυγής στο ΔΝΤ. O κ. Βενιζέλος είπε ότι στο διάστημα εκείνο η ΕΕ δεν καταλάβαινε, ενώ χαρακτήρισε τον τότε πρόεδρο της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ, 'συντηρητικό'.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε τραγωδία το γεγονός ότι στο ΔΝΤ έχει προσφύγει η ευρωζώνη, ενώ χαρακτήρισε το πρώτο Μνημόνιο ελλιπές καθώς βασίστηκε στο ότι το χρέος της χώρας θα καθίστατο βιώσιμο χωρίς μείωση, 'κούρεμα' και PSI.

«Επανάληψη των εκλογών είναι απειλή του κ. Σαμαρά», είπε ακόμη ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι κάτι τέτοιο θα συνιστούσε πέραν όλων των άλλων «διάλυση της Οικονομίας».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η χώρα δεν πρέπει να περιέλθει σε κατάσταση ακυβερνησίας, πρόσθεσε ότι «εμμονή με την πρωθυπουργία έχει ο κ. Σαμαράς» και πως ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται να είναι 'ο πρωθυπουργός'.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι ο ίδιος κατέβαλε αγωνιώδεις προσπάθειες για τη χώρα και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι πρώτο κόμμα, ώστε να ηγηθεί της προσπάθειας δημιουργίας μιας φιλοευρωπαϊκής προοδευτικής πλειοψηφίας που θα οδηγήσει τη χώρα από το Μνημόνιο στο Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης.

Μείνε ενημερωμένος

Εβδομαδιαία ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέα και πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.