Ληστεία η πυρκαγιά στην πλατεία Αιγύπτου

Δημοσίευση: 17/08/2011 11:08
Συντάκτης: digitalcrete.gr
97 προβολές

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 13:15 το μεσημέρι σε υπόγειο πάρκινγκ αυτοκινήτων στη πλατεία Αιγύπτου στη συμβολή των οδών Λ. Αλεξάνδρας και Πατησίων. Όπως όλα δείχνουν, η πυρκαγιά ήταν μέρος ενός οργανωμένου σχεδίου ληστών.

Στο σημείο έφτασαν άμεσα 21 άνδρες της πυροσβεστικής  με επτά οχήματα, προκειμένου να κατασβήσουν τη φωτιά. Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά εκδηλώθηκε σε σταθμευμένο όχημα μέσα στο πάρκινγκ.

Οργανωμένο σχέδιο ληστών

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά οφείλεται σε οργανωμένο σχέδιο ληστών. Το βράδυ της Δευτέρας (15.08) έγινε δολιοφθορά σε ΑΤΜ, που βρίσκεται στον χώρο.

Την Τρίτη (16.08), όταν έφτασε τεχνικός συνοδεία ανδρών ασφαλείας για να διορθώσει το πρόβλημα, κακοποιοί με υποπολυβόλα βγήκαν από το υπόγειο πάρκινγκ, τους ακινητοποίησαν και πήραν τα χρήματα.

Την ίδια στιγμή ξέσπασε φωτιά στο δεύτερο υπόγειο σε αυτοκίνητο που ήταν κλεμμένο από τον περασμένο Μάιο με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός σε εργαζόμενους και πελάτες, που ευτυχώς βρίσκονταν στο ισόγειο.

Με αυτόν τον τρόπο οι ληστές κατάφεραν να ξεφύγουν την ώρα που όλοι προσπαθούσαν να απομακρυνθούν από τις φλόγες και τους καπνούς.

Η περιοχή αποκλείστηκε, καθώς υπήρχε φόβος της εξάπλωσης της πυρκαγιάς σε διπλανά κτίρια, ενώ ακούγονταν εκρήξεις από το πάρκινγκ.

Την υπόθεση παρακολουθεί και η Αντιτρομοκρατική ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών συνεχίζονται.