Ληστεία στην Αγροτική τράπεζα στο Αιγίνιο Πιερίας

Δημοσίευση: 01/12/2010 07:12
Συντάκτης: digitalcrete.gr
284 προβολές

Για δεύτερη φορά μέσα σε 1,5 μήνα η Αγροτική τράπεζα στο Αιγίνιο Πιερίας έπεσε θύμα ληστών, που η αστυνομία θεωρεί ότι πρόκειται για τους ίδιους δράστες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, οι ληστές έσπασαν με βαριοπούλα τη τζαμαρία της τράπεζας στις 8 το πρωί λίγο πριν ανοίξει για το κοινό και με την απειλή καλάσνικοφ ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και απέσπασαν 390.000 ευρώ.

Στη συνέχεια, οι δράστες επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο και κινήθηκαν προς την εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, όπου εγκατέλειψαν το όχημα, το οποίο όπως αποδείχθηκε από την αστυνομική προανάκριση, είχαν κλέψει από περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Οι δράστες εκτιμάται ότι επιβιβάστηκαν σε άλλο όχημα, στο οποίο τους περίμενε συνεργός τους.

Η αστυνομία τώρα έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό αφού είναι η δεύτερη φορά που η εν λόγω τράπεζα πέφτει θύμα λυστών.

Στις 12 Οκτωβρίου, τέσσερις δράστες, χωρισμένοι σε ζευγάρια, λήστεψαν ταυτόχρονα τα γειτονικά υποκαταστήματα της ΑΤΕ και της Εθνικής Τράπεζας , στα οποία εισέβαλαν αφού έσπασαν τις τζαμαρίες με βαριοπούλες.

Η λεία από το υποκατάστημα της Αγροτικής ήταν 25.000 ευρώ, ενώ η αντίστοιχη του υποκαταστήματος της Εθνικής , όπου βρήκαν ανοιχτό το χρηματοκιβώτιο, ανέρχονταν σε 230.000 ευρώ.

Οι διωκτικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο οι πρωταγωνιστές της σημερινής ληστείας να είναι οι ίδιοι μ’ αυτούς του περασμένου Οκτώβρη.