ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
Σήμερα Αύριο Μεθαύριο

Μαυραγάνης: Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση

31/08/2012 133 archived
Την ανάγκη να παταχθεί η φοροδιαφυγή, τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης στην Βουλή, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση θα έρθει αφού πρώτη σταθεροποιηθούν τα δημοσιονομικά.

«Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι στην Ελλάδα ότι δεν μπορούμε να μειώσουμε φόρους αν δεν έχουμε σοβαρό αποτέλεσμα στη φοροδιαφυγή. Αυτό είναι ευθύνη και της κυβέρνησης και των πολιτών, οι οποίοι πρέπει να αποκτήσουν φορολογική συμμόρφωση γιατί έχει αποτέλεσμα στα έσοδα», είπε ο κ. Μαυραγάνης.

Αφορμή ήταν η ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Μιχελάκη ο οποίος τόνισε την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα από την κυβέρνηση προκειμένου να γίνει πιο ανταγωνιστικό το τουριστικό πακέτο της χώρας. Ο υφυπουργός Οικονομικών, είπε απαντώντας πως: «Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μειωθεί ο συντελεστής του ΦΠΑ στην εστίαση. Θα προσπαθήσουμε το επόμενο διάστημα, εφόσον φανούν σημάδια δημοσιονομικής σταθεροποίησης της χώρας. Το να πούμε, όμως, τώρα συγκεκριμένη ημερομηνία, αν δεν είμαστε έτοιμοι, νομίζω ότι είναι λίγο πρόωρο».

«Δεν πρόκειται ούτε η κυβέρνηση, ούτε εγώ προσωπικά, να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια για μείωση της φορολογίας. Για να το επιτύχεις, όμως, αυτό θα πρέπει να σταθεροποιήσεις τα έσοδα και να έχεις πλέον αποτελέσματα ισοδύναμα από τη φοροδιαφυγή. Έχουν ξεκινήσει οι ενέργειες για να μπορέσουμε να είμαστε σε αυτή τη λογική. Έχουμε υψηλό ποσοστό φοροδιαφυγής και δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε διαφορετικά το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας. Θα πρέπει όλοι μας να σοβαρευτούμε» τόνισε ο Γιώργος Μαυραγάνης.

Μείνε ενημερωμένος

Εβδομαδιαία ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέα και πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.