Μήνυση της ΤΡΑΜ ΑΕ εναντίον όσων Δεν πληρώνουν

Δημοσίευση: 14/02/2011 03:02
Συντάκτης: digitalcrete.gr
196 προβολές

Μηνυτήρια αναφορά κατά όσων “παρακινούν τους πολίτες να μην εκδίδουν εισιτήρια ή τους χορηγούν εισιτήρια, που δεν έχουν ξεπεράσει το χρονικό διάστημα της μιάμισης ώρας, προκειμένου να μην εκδώσουν νέα”, κατέθεσε η ΤΡΑΜ ΑΕ.

Στη μήνυση αναφέρονται συγκεκριμένα η κίνηση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στη Νέα Σμύρνη “Μια Πόλη Ανάποδα”, η οποία εκπροσωπείται στο δημοτικό συμβούλιο της Νέας Σμύρνης, ο συντονισμός αριστερών δημοτικών κινήσεων και αντικαπιταλιστικών κινήσεων πόλης “Δωρεάν Μετακίνηση”, η Συνέλευση Λόφου Λαμπράκη και η κίνηση “Δεν Πληρώνω” Νέας Σμύρνης.

Η παρότρυνση του επιβατικού κοινού είτε να μη χρησιμοποιεί εισιτήρια είτε να χρησιμοποιεί εισιτήρια από “δεύτερο χέρι”, όπως αναφέρεται στη μήνυση, γίνεται με “σχετικές προσκλήσεις και ανακοινώσεις μέσω διαδικτύου ή με επικόλληση σχετικών εντύπων στις στάσεις των μέσων ή με ανάρτηση πανό διαμαρτυρίας γύρω από τις στάσεις”.

“Χωρίς περιστροφές, θεωρούμε ότι η μηνυτήρια αναφορά της ΤΡΑΜ Α.Ε. σε συλλογικότητες πολιτών συνιστά αντιδημοκρατική εκτροπή πρώτου μεγέθους, μια φρονηματική πολιτική δίωξη, που αποδεικνύει ότι η χούντα Κυβέρνησης/ΕΕ/ΔΝΤ δεν διστάζει να γυρίσει τον τόπο δεκαετίες πίσω, προκειμένου να υλοποιήσει το Μνημόνιο”, σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση της κίνησης “Μία πόλη ανάποδα”, που κάνει λόγο για πολιτική δίωξη.

Σημειώνεται, ότι η “Μια Πόλη Ανάποδα” είναι εδώ και 12 χρόνια η συγκροτημένη κίνηση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στη Νέα Σμύρνη, με εκπροσώπηση στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου.

Σε ανακοίνωσή του προς “το Δ.Σ. της ΤΡΑΜ Α.Ε., την κυβέρνηση και τα ντόμπερμαν του ΔΝΤ”, ο Αλέξανδρος Παπασπυρίδης, δημοτικός σύμβουλος της “Μιας Πόλης Ανάποδα” δηλώνει:

“Εκ μέρους της Μίας Πόλης Ανάποδα, θα ήθελα να σας ζητήσουμε συγνώμη που διανοηθήκαμε να έχουμε διαφορετική γνώμη από εσάς στο ζήτημα των δημόσιων συγκοινωνιών. Συμφωνώντας μαζί σας ότι η έκφραση γνώμης και οι λαϊκοί αγώνες είναι ποινικό αδίκημα, θέλουμε να σας βοηθήσουμε. Κάθε εβδομάδα θα σας κοινοποιούμε τις απόψεις μας για διάφορα θέματα και εσείς θα προχωράτε σε μηνυτήριες αναφορές.

Για παράδειγμα χθες προπαγανδίσαμε ότι θα πρέπει οι απολαβές του προέδρου της ΤΡΑΜ Α.Ε. να μην είναι πάνω από τον κατώτερο μισθό και οι συγκοινωνίες πρέπει να είναι δημόσιες, δωρεάν και ποιοτικές. Συνεπώς, καλά θα κάνετε, αφού φοβάστε τη σκέψη και το φρόνημα του λαού, να το κατηγορήσετε γιατί η κοινωνική ανυπακοή είναι εδώ και θα κρατήσει καιρό”.