ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
Σήμερα Αύριο Μεθαύριο

Νεκρός σε τροχαίο ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ

30/10/2011 152 digitalcrete.gr
Σοκ στην πανεπιστημιακή κοινότητα και την κοινωνία της Θεσσαλονίκης. Ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Αντωνόπουλος, παρασύρθηκε από αυτοκίνητο.

Στην άσφαλτο άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Κυριακής ο πρώην πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ομότιμος καθηγητής φυσικής, Ιωάννης Αντωνόπουλος.

Αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 24χρονος εξετράπη της πορείας του και παρέσυρε τον πρώην πρύτανη που εκείνη την ώρα έκανε τζόκινγκ στο πλακόστρωτο της παραλίας.

Ο οδηγός συνελήφθη, με το Α΄Τμήμα Τροχαίας να διενεργεί προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Ο Γιάννης Αντωνόπουλος είχε διατελέσει πρόεδρος του τμήματος Φυσικής στο ΑΠΘ, αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Έργων και τέλος πρύτανης.

Ήταν ειδικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης στο ΥΠΕΠΘ και σύμβουλος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNESCO.

Παράλληλα, ήταν συγγραφέας 10 διδακτικών συγγραμμάτων και είχε πάνω από 100 δημοσιεύσεις για επιστημονικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά ενώ είχε γράψει βιβλίο με τίτλο "Δε γίνεται ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά".

Μείνε ενημερωμένος

Εβδομαδιαία ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέα και πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.