ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
Σήμερα Αύριο Μεθαύριο

New York Times: Δεν υπάρχει ρεαλιστική ελπίδα ανάκαμψης για την Ελλάδα

08/06/2011 115 digitalcrete.gr
Κύριο άρθρο της εφημερίδας New York Times, υποστηρίζει πως ο Γιώργος Παπανδρέου άρχισε να λέει στο λαό του "ανεπιθύμητες αλήθειες" για "απαραίτητες θυσίες" και "οδυνηρές μεταρρυθμίσεις", σε αντίθεση με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες που "απέτυχαν να πράξουν ανάλογα" για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Παράλληλα, ισχυρίζεται πως ένας νέος γύρος λιτότητας θα οξύνει την ύφεση.

Περαιτέρω η εφημερίδα θεωρεί ότι η Ελλάδα τα κατάφερε μέσω της τελευταίας "σχεδόν κατάρρευσης" της, αλλά η λύση που δόθηκε την περασμένη εβδομάδα και προβλέπει περισσότερα ευρωπαϊκά χρήματα, με αντάλλαγμα μεγαλύτερη αυστηρότητα εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, εξαγοράζει απλώς κάποιο χρόνο, χωρίς να προσφέρει ρεαλιστική ελπίδα ανάκαμψης.

Μεταξύ άλλων, διατυπώνεται η άποψη ότι ο νέος γύρος λιτότητας θα οξύνει την ύφεση και θα πλήξει τη βάση των φορολογούμενων, καθιστώντας ακόμη δυσκολότερο για την κυβέρνηση να μειώσει το έλλειμμα.

Στη συνέχεια, επισημαίνεται ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επέτρεψε στην "πολιτική αντίσταση" και τη "γραφειοκρατική αδράνεια" να βαλτώσει τις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης, ενώ σήμερα έχει υποσχεθεί την υπέρβαση αυτών των εμποδίων, όπως υπογραμμίζεται, σημειώνοντας ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει επίσης να ομολογήσουν την αλήθεια σχετικά με τις "δοκιμαζόμενες τράπεζές" τους, που είναι επιβαρυμένες από τα στεγαστικά δάνεια σε Ιρλανδία και Ισπανία, καθώς και τα δάνεια στην Ελλάδα.

Το άρθρο κάνει και ιδιαίτερη μνεία στην αύξηση του ποσοστού ανεργίας, ειδικά των Ελληνίδων, οι οποίες κάνουν μια "γενναία προσπάθεια" να βοηθήσουν και να κερδίσουν τα προς το ζην για χάρη των οικογενειών τους, ωστόσο λίγες τα καταφέρνουν, όπως τονίζεται, σημειώνοντας ότι σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, το ποσοστό ανεργίας των γυναικών στην Ελλάδα άγγιξε το 17,9%, ενώ ο μέσος όρος των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι 9,7%.

Μείνε ενημερωμένος

Εβδομαδιαία ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέα και πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.