ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
Σήμερα Αύριο Μεθαύριο

Οι αιματηρές μειώσεις μισθών, συντάξεων στο Δημόσιο συγκράτησαν το Έλλειμμα

11/01/2013 247 archived
Καθοριστικές ήταν οι αιματηρές μειώσεις μισθών και συντάξεων στο Δημόσιο, στη συγκράτηση του ελλείμματος του Κρατικού Προϋπολογισμού, καθώς όπως προκύπτει από τα νεώτερα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, τα υπόλοιπα μεγέθη «πάσχουν», με πρώτο και καλύτερο το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Ειδικότερα, με βάση τα προσωρινά στοιχεία, ο Κρατικός Προϋπολογισμός «έκλεισε» με 893 εκατομμύρια ευρώ μικρότερο πρωτογενές έλλειμμα, ενώ όπως δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου το πρωτογενές έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης μπορεί να «κλείσει» τελικά ακόμα και στο 1,2% του ΑΕΠ αντί του 1,5% που προβλέπει το Πρόγραμμα Προσαρμογής.

Τα έσοδα προ επιστροφών φόρου ήταν 62 εκατομμύρια ευρώ υψηλότερα από τον αναθεωρημένο στόχο, αλλά οι επιστροφές φόρων 366 εκατομμυρίων ευρώ λιγότερες. Όσον αφορά στα έσοδα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, ήταν περίπου 1,1 δισ. ευρώ λιγότερα. Στο σκέλος των δαπανών, οι πρωτογενείς δαπάνες έκλεισαν 449 εκατομμύρια ευρώ χαμηλότερα από το στόχο, αλλά οι δαπάνες για τόκους ήταν 488 εκατομμύρια ευρώ υψηλότερες. Όσον αφορά στις Δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων ήταν 736 εκατομμύρια ευρώ μικρότερες από το στόχο.

Μείνε ενημερωμένος

Εβδομαδιαία ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέα και πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.