ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
Σήμερα Αύριο Μεθαύριο

Οι αποκρατικοποιήσεις στο επίκεντρο της τρόικας

07/04/2011 128 digitalcrete.gr
Το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων αλλά και την πάταξη της φοροδιαφυγής συζήτησε η τρόικα με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου την Τετάρτη (6/4), προκειμένου να εξοικονομηθούν τα 22 δισεκατομμύρια ευρώ που τίθενται στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Προσαρμογής 2012- 2015.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η τρόικα έδωσε κατευθυντήριες γραμμές προς τον υπουργό, ζητώντας εμπροσθοβαρές πρόγραμμα αποκρατικοποίησεων, ενώ θα παραμείνουν ως “σύμβουλοι” για το πώς θα κινηθεί προς τον τομέα αυτό η κυβέρνηση.

Οι επαφές με την τρόικα θα συνεχιστούν και την Πέμπτη (7/4) και ίσως την επόμενη εβδομάδα.

Έως τις 15 Απριλίου, οπότε το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο θα παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο (και στη συνέχεια θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή), θα υπάρχει συνεχής επικοινωνία με την τρόικα σε τεχνικό επίπεδο, όπως συνέβαινε και κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του Πλαισίου.

Οι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι "δεν προέκυψε κάποιο μείζον ζήτημα" και γενικότερα τα υψηλόβαθμα στελέχη της τρόικας έμειναν ικανοποιημένοι από όσα τους παρουσίασε ο κ. Παπακωνσταντίνου και το οικονομικό επιτελείο.

Οι ίδιοι διευκρίνισαν, επίσης, ότι μεταξύ του υπουργού και των επικεφαλής της τρόικας δεν συζητήθηκε κάποιο άλλο ζήτημα πέραν του Πλαισίου.

Μείνε ενημερωμένος

Εβδομαδιαία ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέα και πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.