ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
Σήμερα Αύριο Μεθαύριο

Ομολόγησε την ενοχή του βαρόνος ναρκωτικών που κρυβόταν στην Ελλάδα

20/04/2011 168 digitalcrete.gr
Την ενοχή του για διακίνηση ναρκωτικών παραδέχτηκε ο "βαρόνος" Τόνι Μόκμπελ ο οποίος πριν τέσσερα χρόνια συνελήφθη στην Ελλάδα. Ο άνδρας αναμένεται να καταδικαστεί σε 20 χρόνια φυλάκιση.

Υπολογίζεται πως σε μια δεκαετία συγκέντρωσε περισσότερα από εκατό εκατομμύρια δολάρια  από τις παράνομες δραστηριότητές του ενώ όταν συνελήφθη στην Ελλάδα έδινε εντολές στα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας που ηγούνταν.

Ο άνδρας καταζητείτο επί 15 μήνες και είχε επικηρυχθεί με ένα εκατομμύριο δολάρια.

Παράλληλα, τρεις Έλληνες ομογενείς της Αυστραλίας έχουν αναμιχθεί στην υπόθεση του βαρόνου των ναρκωτικών και στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Τέσσερις Έλληνες ακόμη κανόνισαν τη διαφυγή του Μόκμπελ από την Αυστραλία και μάλιστα Έλληνες ήταν και το πλήρωμα του σκάφους που τον μετέφερε στη χώρα.

Η υπόθεση δεν κλείνει με την ομολογία του καθώς αναμένεται να συνεχιστεί για τους Έλληνες εμπλεκόμενους.

Ο βαρόνος ομολόγησε την ενοχή του για τρεις περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών  και αποσύρθηκαν άλλες επτά κατηγορίες.

Ακόμη, ο Μόκμπελ αθωώθηκε για τη δολοφονία του Λούϊς Μοράν όπως και για το φόνο του Μάϊκλ Μάρσαλ.

Όπως έγινε γνωστό, ο Μόκμπελ στην Ελλάδα ζούσε με τη σύντροφό του και τα 2 παιδιά της. Το σκάφος με το οποίο διέφυγε αγοράστηκε στο Σίδνεϊ και μετατράπηκε για μεγάλο ταξίδι.

Μείνε ενημερωμένος

Εβδομαδιαία ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέα και πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.