Οξύτατες αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις Βενιζέλου
Σύμφωνα με την πρώτη, ανεπίσημη αντίδραση, από κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζεται ότι τα τρία κόμματα άλλα έλεγχαν δημόσια και άλλα έκαναν στο παρασκήνιο ενώ από τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προκύπτει ότι έχει γίνει διετής συμφωνία και τώρα καλούν τον ΣΥΡΙΖΑ να προστρέξει στην εφαρμογή της.
Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, όλο το διάστημα των διερευνητικών εντολών έκανε σαφές ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε κυβέρνηση εφαρμογής του Μνημονίου ενω άφηναν αιχμές κατά του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη , λέγοντας ότι ενώ προγραμματικά έχει συμφωνήσει σε όλα με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, αναζητεί ένα πολιτικό άλλοθι στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ταυτόχρονα, οι ίδιοι κύκλοι εκτιμούν ότι πιθανότατα θα σχηματιστεί κυβέρνηση των τριών κομμάτων, αλλά η κυβέρνηση αυτή δεν θα αντέξει, κάτω από τη λαϊκή πίεση.
Μείνε ενημερωμένος
Εβδομαδιαία ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέα και πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.
