ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
Σήμερα Αύριο Μεθαύριο

Πάγκαλος: Νάπολι θα γίνει η Αττική χωρίς το ΧΥΤΥ στην Κερατέα

16/05/2011 216 digitalcrete.gr
Με απαντητική επιστολή σε κάτοικο της Κερατέας, που έχουν στη διάθεσή τους τα “Νέα” ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, τοποθετείται για πρώτη φορά ανοιχτά στο θέμα δημιουργίας ΧΥΤΥ στην περιοχή, προειδοποιώντας πως σε περίπτωση που δεν υλοποιηθεί το έργο, “η Αττική θα γίνει Νάπολι”.

Ταυτόχρονα, αφήνει εµµέσως αιχµές για την απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη,Χρ. Παπουτσή, να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ από την περιοχή, καθώς σύμφωνα με τον κ. Πάγκαλο, αυτό “μεταφράστηκε” ως υποχώρηση της κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, με την επιστολή του, αφού αναφέρει ότι συµφωνεί στη χωροθέτηση ΧΥΤΥ στην Ανατολική Αττική ήδη από το 2003 και είναι εναντίον σε κάθε περαιτέρω επιβάρυνση της ?υτικής Αττικής, τονίζει σχετικά µε τη µέχρι πρότινος παρουσία της ΕΛΑΣ στην Κερατέα:

“Ολους µας δυσαρέστησε η παρουσία αστυνοµικών δυνάµεων και βεβαίως τα επεισόδια που έγιναν. Όµως, οι περισσότεροι παραβλέπουν και κανείς δεν λέει δηµόσια, ότι η παρουσία τους κατέστη αναγκαία, γιατί ορισµένοι εισήλθαν στον χώρο κατασκευής του ΧΥΤΥ για να καταστρέψουν µηχανήµατα και να απαγορεύσουν µε τη βία τη συνέχιση των έργων.

Αν η Πολιτεία επιτρέπει σε οποιονδήποτε να επιβάλλει µε τη βία τις απόψεις του, τότε δεν υφίσταται Πολιτεία, αφού επικρατεί ο “νόµος της ζούγκλας”, δηλαδή το δίκαιο του ισχυρότερου”.

Παράλληλα, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για άµεση υλοποίηση του έργου, εκπέµποντας µηνύµατα κυρίως προς την πλευρά της υπουργού Περιβάλλοντος και Κλιµατικής Αλλαγής.

“Αν δεν υλοποιηθεί τώρα ο περιφερειακός σχεδιασµός, µέσα σε 2-3 χρόνια η πρωτεύουσα της Ελλάδας θα συναγωνίζεται τη Νάπολι, δηλαδή οι δρόµοι µας θα παρουσιάζουν το θέαµα που παρουσιάζουν µετά από δέκα ηµέρες απεργίας των εργαζόµενων στα απορριµµατοφόρα”.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ "πρωταγωνιστούν" στα επεισόδια της περιοχής

Μάλιστα προσθέτει ότι αυτά θα συµβούν στην καλύτερη περίπτωση και εφόσον οι κάτοικοι Φυλής και ?υτικής Αττικής συνεχίζουν να δέχονται τα αστικά στερεά απόβλητα διότι “αν ακολουθήσουν τον άλλο δρόµο για τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ επαίρεται, ποιος θα έχει το ανάστηµα να τους ψέξει;”.

Στο σηµείο αυτό εξαπολύει βολές κατά του κ. Παπουτσή υπενθυµίζοντας πως η αντίδραση στον ΧΥΤΥ Γραµµατικού αναζωπυρώθηκε “αµέσως µόλις θεωρήθηκε ότι η κυβέρνηση υποχωρεί στο θέµα της Κερατέας”.

"Δέχομαι απειλές για τη ζωή μου"

Στην επιστολή ο κ. Πάγκαλος λέει ότι έχει στοχοποιηθεί για το θέµα της Κερατέας και του Γραµµατικού.

“Δέχοµαι απειλές για τη ζωή µου και πρόσφατα δέχτηκα και επίθεση στα Καλύβια που οργανώθηκε από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Τα ίδια στελέχη που οδήγησαν την Κερατέα στα σηµερινά αδιέξοδα και πρωταγωνιστούν στα επεισόδια στην περιοχή”.

"Δεν υπάρχει πια χρόνος"

Καταλήγοντας, ο κ. Πάγκαλος προειδοποιεί, ότι “δεν υπάρχει πια χρόνος” και ότι αν δεν ολοκληρωθούν τα έργα µέσα στο 2011 η Ελλάδα θα χάσει 12,6 εκατ. ευρώ και θα πληρώσει πρόστιµα (2 εκατ. κατ’ αποκοπή και 200.000 ευρώ κάθε ηµέρα)”.

“Συνυπολογίστε επίσης και 2,4 εκατ. ευρώ που φαίνεται να στοίχισε η αστυνοµική επιχείρηση στην Κερατέα. Όλα αυτά τα µυθώδη ποσά πληρώθηκαν ή πρόκειται να πληρωθούν από τον ελληνικό λαό, τον Έλληνα φορολογούµενο πολίτη, τη στιγµή που µισθοί και συντάξεις µειώθηκαν και βρισκόµαστε αντιµέτωποι µε τη µεγαλύτερη οικονοµική κρίση της µεταπολιτευτικής µας ιστορίας”, τονίζει.

Μείνε ενημερωμένος

Εβδομαδιαία ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέα και πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.