ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
Σήμερα Αύριο Μεθαύριο

Παπακωνσταντίνου: Επαναγορά χρέους από ποσά αποκρατικοποιήσεων

30/03/2011 114 digitalcrete.gr
Ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναγοράς χρέους, με τα έσοδα που θα αντλήσει η χώρα από το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων.

Συγκεκριμένα ο υπουργός ανέφερε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM πως “εάν έχουμε σημαντικά ποσά από αποκρατικοποιήσεις μπορεί να κάνουμε κάποια επαναγορά χρέους.”

“Επαναγορά χρέους μπορεί να κάνει κανείς οποιαδήποτε στιγμή φθάνει να έχει τα χρήματα”, εξήγησε ο κ. Παπακωνσταντίνου, επισημαίνοντας πάντως ότι η επαναγορά χρέους δεν αποτελεί πανάκεια.

“Το πρόβλημα είναι πολύπλοκο, δεν λύνεται με ένα εργαλείο λύνεται με πάρα πολλά εργαλεία”, είπε.

Η κυβέρνηση στοχεύει σε αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δισ. ευρώ μέσα στην επόμενη πενταετία και το συγκεκριμένο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει την αξιοποίηση δημόσιας ακίνητης περιουσίας, την επέκταση υφιστάμενων συμβάσεων και την πώληση περιουσιακών στοιχείων.

Ο στόχος των 50 δισ., που είναι ενδεικτικός ως προς το ύψος του, έχει συμπεριληφθεί στο κείμενο συμπερασμάτων της συνόδου κορυφής της ΕΕ για την επίλυση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη.

Ο υπουργός, υποστήριξε επίσης ότι "η κατάσταση της οικονομίας βελτιώνεται".

Ακόμα ισχυρίστηκε ότι το τελευταίο τρίμηνο, η κατάσταση βελτιώνεται, η ύφεση ρηχαίνει, ενώ σημείωσε παράλληλα ότι η αίσθηση αυτή της κυβέρνησης δεν βασίζεται σε ελπίδα αλλά σε πραγματικά στοιχεία.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, έκανε αναφορά στις εξαγωγές, οι οποίες παρουσιάζουν σημαντική αύξηση έως και 40%.

Επανέλαβε την εκτίμηση ότι με βάση το πρόγραμμα, η Ελλάδα θα βγει στις αγορές του χρόνου, ενώ χαρακτήρισε ανάσα για τη χώρα την επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. και τη μείωση του επιτοκίου.

Μείνε ενημερωμένος

Εβδομαδιαία ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέα και πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.